ADMITERE FACULTATE 2022. Creşte durata de studiu de la trei la patru ani pentru unele facultăţi din România

Creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani pentru învăţământul de arte a fost adoptată în şedinţa de Guvern de joi, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

26 mai 2022, 12:35
ADMITERE FACULTATE 2022. Creşte durata de studiu de la trei la patru ani pentru unele facultăţi din România

Creşte durata de studiu de la trei la patru ani pentru unele facultăţi din România.

„Este vorba despre o solicitare a mediului universitar – creşterea duratei studiilor de licenţă de la trei la patru ani pentru învăţământul de arte, un lucru pe care l-am discutat la Consiliul Naţional al Rectorilor. Deci, astăzi se va adopta”, a spus ministrul Sorin Cîmpeanu la conferinţa „Rolul învăţământului superior românesc în Spaţiul European al Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice”, organizată de DC News la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară.

Citeşte şi: Bacalaureat 2022. A început înscrierea elevilor pentru sesiunea iunie – iulie 2022

Ministrul Educaţiei a precizat că se doreşte şi introducerea începând din toamnă a posibilităţii universităţilor de a organiza în format digital unele activităţi corelate cu specificul domeniului.

„În şedinţa de Guvern sunt supuse adoptării două ordonanţe. Una care vizează Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, foarte important pentru mediul universitar şi sistemul educaţional în general. Cea de-a doua este acea ordonanţă de urgenţă cu măsuri în domeniul educaţiei din care face parte introducerea posibilităţii de a organiza în format digital unele activităţi corelate cu specificul domeniului începând din toamnă, începând din toamna acestui an pe baza unor standarde de calitate pe care ARACIS urmează să le elaboreze într-un termen de 60 de zile. (…) Este vorba despre dublarea alocaţiei zilnice pentru participarea la olimpiadele naţionale. Este vorba despre cuantumul premiilor elevilor noştri care obţin rezultate deosebite. (…) Este vorba despre posibilitatea de a recunoaşte performanţa de excepţie la olimpiadele internaţionale indiferent de locul de unde provin, fie că este o şcoală de stat sau o şcoală privată. (…) Este vorba de prorogarea unor termene pentru ca sistemul de învăţământ preuniversitar să poată funcţiona în condiţii de legalitate”, a mai susţinut Sorin Cîmpeanu.

Citeşte şi: Planul ambiţios al lui Sorin Cîmpeanu pentru învăţământul românesc: „Vom susţine apropierea dintre şcoală şi piaţa muncii, prin motivare”