Creşte indemnizaţia de şomaj. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Sunt veşti bune pentru români. Proiectul de lege care prevede majorarea indemnizaţiei de şomaj a fost adoptat, miercuri, de Camera Deputaţilor. Legea urmează să fie promulgată.

07 sept. 2022, 16:27
Creşte indemnizaţia de şomaj. Legea a fost adoptată de Camera Deputaţilor

Creşte indemnizaţia de şomaj. Persoanele care au un stagiu de cotizare de cel puţin un an de zile vor primi mai mulţi bani dacă intră în şomaj.

Creşte indemnizaţia de şomaj. Veşti bune pentru români

Citeşte şi Concediu şi indemnizaţie pentru asiguraţii care îngrijesc pacienţi bolnavi de cancer. Klaus Iohannis a semnat decretul

Proiectul de lege care prevede ca indemnizaţia de şomaj să crească egal cu valoarea indicatorului social de referinţă a fost adoptat de Camera Deputaţilor.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare modificarea art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002, în sensul majorării cuantumului indemnizaţiei de şomaj acordată persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an, de la 75% din valoarea indicatorului social de referinţă, la 100% din acesta.

„Cuantumul indemnizaţiei de şomaj este o sumă acordată lunar şi în mod diferenţiat, în funcţie de stagiul de cotizare, şi este egal cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel puţin un an”, conform iniţiativei legislative adoptate, scrie News.ro.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul în calitate de for decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

Citeşte şi Cea mai mare indemnizaţie plătită în baza unei poliţe de asigurare de viaţă din România depăşeşte 1,18 milioane de lei