Creşte numărul românilor infectaţi cu variola maimuţei. Ministrul Sănătăţii a dat detalii despre noile cazuri

Alte nouă cazuri de infecţie cu variola maimuţei au fost raportate în ultima săptămână, a anunţat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, luni, într-o conferinţă de presă la sediul Ministerului Sănătăţii.

08 aug. 2022, 15:29
Creşte numărul românilor infectaţi cu variola maimuţei. Ministrul Sănătăţii a dat detalii despre noile cazuri
Variola maimuţei a ajuns în România

Creşte numărul românilor infectaţi cu variola maimuţei. În ultima săptămână au fost raportate alte nouă infectări cu variola maimuţei.

Potrivit ministrului Sănătăţii, cei infectaţi cu acest virus sunt bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 44 de ani. Starea acestora este bună şi se află în izolare.

Dintre aceştia, şapte sunt din Bucureşti, unul din Ilfov şi unul din Cluj.

Numărul total de persoane infectate cu variola maimuţei în România este de 30.

Citeşte şi: Rafila bagă panică în populație: „Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede”

 

Alexandru Rafila, despre variola maimuţei: Vaccinarea nu este recomandată ca şi vaccinare de masă

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a explicat că nu este recomandată vaccinarea în masă pentru variola maimuţei şi este de părere că nu este cazul să fie declarată pendemie pentru această boală, aceasta fiind doar o urgenţă se sănătate publică la nivel global.

”Vaccinarea nu este recomandată ca şi vaccinare de masă. Noi nici nu avem la dispoziţie cantităţi mari de vaccin. Există un vaccin împotriva variolei, nu împotriva variolei maimuţei. Este o formă mai uşoară a variolei, dacă vreţi, care s-a transmis doar accidental de la animal la om şi acum s-a constatat şi o transmitere inter-umană. Vaccinarea este strict limitată la contracţii extrem de apropiaţi ai unei persoane infectate. Cred că prin comportament preventiv această infecţie poate fi perfect controlată şi dovada este că sunt ţări cu număr mic de cazuri. Când discuţi de mii de cazuri este clar că acolo comportamentele la risc sunt mai numeroase”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Monica Pop, avertisment teribil despre Covid-19. „Este singurul virus pe care îl știu eu și face asta în corp”