Creşte plafonul pentru compensarea medicamentelor cu 90 la sută

Veşti bune pentru pensionari. Şi cei care au venituri de până în 900 de lei ar putea să primească reţete compensate cu 90%. Ministerul Sănătăţii vrea să modifice vechea hotărâre de Guvern, care permitea compensarea doar celor cu venituri din pensie de cel mult 700 de lei lunar.

08 iun. 2017, 13:41
Creşte plafonul pentru compensarea medicamentelor cu 90 la sută

Ministerul Sănătăţii şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate lucrează la Hotărârea de Guvern care permite compensarea a 90% din valoarea reţetelor.

Măsura nu a fost însă bine primită de toată lumea. Reprezentanţii producătorilor de medicamente susţin că principala problemă este subfinanţarea sistemului sanitar.

Cert este că, odată ce legea va fi modificată, nu vor mai exista situaţii ca în trecut. Când zeci de mii de pensionari, cu venituri modeste, au fost nevoiţi să returneze la Casa de Asigurări de Sănătate o parte din valoarea medicamentelor, pe care le-au cumparat în ultimii ani la preţ redus. Totul, pentru că au primit dividende sau dobânzi de câţiva lei, iar din acest motiv nu mai aveau dreptul la compensarea maximă.

Citeşte şi Ministerul Finanţelor pregăteşte suplimentarea plafonului la programul Prima Casă