Creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii în Galaţi

Publicat: Joi, 28 Februarie 2013 12:47 // Actualizat: Joi, 28 Februarie 2013 12:47 // Sursa: RTV.net

În ultima săptămână, monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii, iar numărul de pneumonii s-a dublat faţă de săptămâna precedentă de raportare, a anunţat, joi, directorul instituţiei Valentin Boldea.

Potrivit acestuia, au fost înregistrate 2.564 de infecţii respiratorii ceea ce înseamnă o creştere cu 15% faţă de săptămâna precedentă şi cu 30% faţă de începutul lunii februarie. De asemenea, 402 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, numărul de cazuri dublându-se faţă de acum două săptămâni. 148 dintre cei diagnosticaţi cu pneumonie au necesitat internarea, scrie agerpres.ro.

A fost înregistrat şi un deces al unei femei din mediul rural, după complicaţii la o pneumonie.

"Am înregistrat şi un deces provocat de complicaţiile unei pneumonii. Este vorba de o persoană în vârstă de 64 de ani din mediul rural, ce suferea şi de alte afecţiuni cronice. Din fericire, nu s-au mai înregistrat noi cazuri de gripă în afara celor zece deja confirmate în Galaţi, de la începutul sezonului rece", a declarat Valentin Boldea.

Citeşte şi Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru prevenţia virozelor respiratorii

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
01 mar 21:45
Votează email 0 email
... Trei decese prin gripă au fost înregistrate în perioada 18-24 februarie, în Dolj, Arad şi Dâmboviţa, pentru prima dată la două persoane fiind confirmată gripa de tip...
28 feb 13:12
...semnificativă a numărului de viroze respiratorii, iar numărul de pneumonii s-a dublat faţă de săptămâna precedentă Citește mai departe… via RTV.NET – Stiri – Ştiri web design & ...
1
EUR
4.8750
RON
26 Sep
noapte 18 °
zi 29 °
Ultimele joburi adaugate
24 H