Creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii în Galaţi

În ultima săptămână, monitorizată de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, s-a înregistrat o creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii, iar numărul de pneumonii s-a dublat faţă de săptămâna precedentă de raportare, a anunţat, joi, directorul instituţiei Valentin Boldea.

28 feb. 2013, 10:47
Creştere semnificativă a numărului de viroze respiratorii şi pneumonii în Galaţi

Potrivit acestuia, au fost înregistrate 2.564 de infecţii respiratorii ceea ce înseamnă o creştere cu 15% faţă de săptămâna precedentă şi cu 30% faţă de începutul lunii februarie. De asemenea, 402 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie, numărul de cazuri dublându-se faţă de acum două săptămâni. 148 dintre cei diagnosticaţi cu pneumonie au necesitat internarea, scrie agerpres.ro.

A fost înregistrat şi un deces al unei femei din mediul rural, după complicaţii la o pneumonie.

„Am înregistrat şi un deces provocat de complicaţiile unei pneumonii. Este vorba de o persoană în vârstă de 64 de ani din mediul rural, ce suferea şi de alte afecţiuni cronice. Din fericire, nu s-au mai înregistrat noi cazuri de gripă în afara celor zece deja confirmate în Galaţi, de la începutul sezonului rece”, a declarat Valentin Boldea.

Citeşte şi Recomandările Ministerului Sănătăţii pentru prevenţia virozelor respiratorii