Creștere uriaşă în luna mai a preţului la alimente. Lovitura cea mai puternică în buzunarele tuturor românilor

Creștere nemaiîntâlnită în luna mai a indicelui mondial al prețurilor la alimente. Este la cel mai înalt nivel din 2011 încoace. Avertismentul a fost lansat de agenția alimentară a ONU.

04 iun. 2021, 11:56
Creștere uriaşă în luna mai a preţului la alimente. Lovitura cea mai puternică în buzunarele tuturor românilor

Creștere uriaşă în luna mai a preţului la alimente. Ce se întâmplă mai exact cu indicele prețurilor la produsele alimentare al Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), care măsoară modificările lunare pentru un coș de cereale, semințe oleaginoase, produse lactate, carne și zahăr?

Creștere uriaşă în luna mai a preţului la alimente

Prețurile alimentelor au crescut pe plan mondial, în luna mai, cu cea mai mare rată lunară din ultimii zece ani, înregistrând o a 12-a majorare lunară consecutivă pentru a atinge cel mai înalt nivel din septembrie 2011, a anunțat joi agenția alimentară a ONU, citată de Reuters. FAO a emis, de asemenea, prima sa prognoză pentru producția mondială de cereale în 2021, estimând o producție de aproape 2.821 miliarde de tone – un nou record și o creștere de 1,9% față de 2020. Indicele prețurilor alimentelor al Organizației pentru Alimentație și Agricultură, care măsoară modificările lunare pentru un coș de cereale, semințe oleaginoase, produse lactate, carne și zahăr, a avut în medie 127,1 puncte luna trecută față de 121,3 în aprilie, scrie Capital.

Zece producători de carne de pasăre și patronatul din industrie ar fi limitat voit oferta pentru a crește artificial prețurile

Indicele FAO al prețurilor la cereale a crescut cu 6,0% în luna luna mai și cu 36,6% față de anul trecut. Prețurile porumbului sunt acum cu 89,9% peste valoarea lor de anul anterior, dar FAO a declarat că a scăzut la sfârșitul lunii, în urma îmbunătățirii perspectivelor pentru recolta din Statele Unite. (Continuarea AICI)

Preţurile, într-o continuă creştere pe plan mondial. Zahărul a înregistrat o scumpire de 60%!