Creştinii îl prăznuiesc astăzi pe Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor. Cine a fost acesta şi ce minuni a înfăptuit

Anual, pe 26 noiembrie, este prăznuit Sfântul Stelian, considerat ocrotitor al caopiilor şi al familiei creştine. În această zi, își serbează onomastica cei care poartă numele de Stelian, Steliana sau Stela.

26 nov. 2022, 09:40

Sfântul Stelian minuni. Sfântul Stelian Paflagonul este unul dintre sfinţii cei mai apropiaţi de cei mici, fiind cunoscut pentru darul facerii de minuni. El le dă tămăduire grabnică celor care i se roagă cu credinţă, mai cu seamă copiilor bolnavi.

Sfântul Cuvios Stelian Paflagonul este pictat în mod obișnuit cu un copil în brațe, pentru neobosita sa misiune de a-i apăra pe cei mici.

Minunile Sfântului Stelian

Viaţa sa de rugăciune, râvna şi iubirea de Dumnezeu l-au învrednicit de darul facerii de minuni. Minunile săvârşite de Cuviosul Stelian au fost nenumărate, ele continuând să se producă chiar şi după trecerea sa la cele veşnice.

În timpul vieții sale, Sfântul Stelian a pus capăt unei molime cumplite care secera în primul rând copiii, a tămăduit atât femei care sufereau de infertilitate, cât si pe cele însărcinate care nu puteau să ducă la bun sfârşit sarcina, pe care le-a ajutat să nască prunci sănătoşi.

Redăm, în rândurile următoare, câteva dintre minunile care au avut loc la racla cu sfintele moaşte aşe acestui sfânt, care se află la Biserica Sf Stelian – Lucaci, situată în sectorul 3 al Capitalei, pe strada Logofăt Udriște nr. 6.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Dumnezeu. Se spune în momentele în care sufletul îţi este împovărat şi nu mai vezi ieşirea din labirintul necazurilor

O femeie povesteşte că fiul său a contractat o viroză respiratorie puternică ce a lăsat sechele severe:

Când, în sfarşit, am zis că s-a însănătoşit, a început să fie chinuit de convulsii. Medicii mi-au spus că nu-i ceva grav, că aşa fac copiii după o răceală puternică şi mi-au mai prescris nişte medicamente. Crizele s-au rărit, dar n-au încetat. Mă temeam că băiatul meu are epilepsie şi atunci am inceput să umblu prin biserici. L-am dus pe băiat să atingă moaştele cuviosului. Aşa am făcut, şi vă rog să mă credeţi că, după doar cateva săptămani, Marius n-a mai făcut nici o criză„, relatează femeia, potrivit enigmatica.ro

O altă femeie căzuse pe gheaţă şi îşi fracturase mâna stângă, la câţiva centimetri sub cot. După ce i s-a scos gipsul, au apărut dureri cumplite, pe care nici medicii nu le-au putut explica, mai ales că osul se sudase foarte bine.

Ajunsesem să înghit cantităţi uriaşe de calmante, dar îndată ce le trecea efectul, calvarul începea din nou. Nu-mi mai rămăsese decat să mă rog, ceea ce am şi făcut. Am venit aici la biserică şi am atins, cu mâna bolnavă, racla Cuviosului. De asemenea, am citit, stând în genunchi, Acatistul Sfantului Stelian, şi curand durerile au încetat. Mă gândeam cu groază că aş putea avea cancer osos, dar Sfântul Stelian mi-a spulberat această temere!„, povesteşte femeia, potrivit sursei menţionate anterior.

Un alt credincios a reuşit să-şi găsească un loc de muncă bun, aproape imediat după ce fusese disponibilizat. El s-a rugat fierbinte Sfântului Stelian pentru reuşită în găsirea unui loc de muncă: „Dacă eu n-aş fi muncit, am fi murit de foame, fiindcă doar eu aduc un ban în casă; cei trei copii sunt prea mici ca să poată înţelege asta sau ca să meargă să-şi câştige singuri existenţa”.

Rugăciune către Sfântul Cuvios Stelian, ocrotitorul copiilor, al mamelor și al familiei creștine

Iată mai jos ce rugăciune trebuie să rostești către Sfântul Stelian Paflagonul, ocrotitorul copiilor, al mamelor și al familiei creștine, ca să primeşti ajutor imediat:

Sfinte Părinte Stelian, sprijinitorul şi călăuzitorul în rugăciunile noastre, patimile trupeşti biruind şi împreună cu îngerii locuind, priveşti neîncetat mărirea cea gătită Sfinţilor, de lumina cerească umplându-te. Acum, în mărirea cerească vieţuind şi înaintea Împăratului Hristos stând, nu uita pe credincioşii care cu îndrăzneală înalţă rugăciuni şi cer sprijinul tău.

Cel ce de la sânul maicii tale ai fost sfinţit, şi vas ales al Duhului Sfânt te-ai arătat, luând sub ocrotirea ta pe mame şi pe copii, ferindu-i de întristare şi de boală, arată-te grabnic vindecător al suferinţelor şi al bolilor sufleteşti şi trupeşti ale celor ce te laudă pe tine.

Citeste si Cea mai puternică rugăciune către Fecioara Maria. Se rosteşte de cinci ori pe zi, timp de 10 zile pentru împlinirea dorinţelor

Cel ce din pustiul Paflagoniei ai făcut loc de preamărire a Sfintei Treimi, fă şi din pustiul inimilor noastre ţarină bineplăcută a harului dumnezeiesc, în care să înflorească crinii cei mântuitori ai credinţei şi să se înmulţească roadele sfinţitoare ale faptelor bune; ocroteşte cu rugăciunile tale familiile şi pe copiii noştri, cerând de la Milostivul Dumnezeu iertare de păcate, sănătate şi mântuire, ca prin tine şi împreună cu tine să lăudăm numele cel sfânt al Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin