Crimă deghizată în sinucidere. Cercetător mort în condiţii suspecte, când se pregătea să anunţe o descoperire epocală despre COVID-19

Un profesor de la Universitatea din Pittsburgh, pe punctul de a face descoperiri foarte importante în cercetările sale asupra Covid-19, a fost ucis prin împușcare, deşi criminalii au înscenat totul, încercat să pară că bărbatul s-a sinucis, potrivit poliţiei.

06 mai 2020, 10:15

Profesorul Bing Liu (37 ani) a fost găsit sâmbătă în propria locuință, cu răni prin prin împuşcare la nivelul gâtului, gâtului şi spatelui. Anchetatorii cred că un al doilea bărbat, încă neidentificat, şi care a fost găsit mort în propria mașină, a fost cel care l-a împușcat pe Liu, după care s-a întors la autoturism, unde s-a sinucis sau a fost omorât. Poliţia crede că cei doi bărbaţi se cunoşteau.

Citeşte şi Numărul morţilor de coronavirus a trecut de 250.000, la nivel mondial. Peste 70.000 de decese sunt numai în SUA

Universitatea din Pittsburgh a remis o declaraţie de presă în care se exprimă „tristeţea profundă faţă de moartea tragică a lui Bing Liu, un cercetător prolific și coleg admirat”. Totuşi „Bing era pe punctul de a face descoperiri semnificative în înțelegerea mecanismelor celulare care stau la baza infecției cu SARS-CoV-2 și a bazei celulare care determină complicațiile ulterioare„, spun colegii săi de la Departamentul de Sisteme Biologice. Aceştia încearcă acum să înţeleagă la ce lucra Bing şi doresc să îi publice rezultatele muncii.