CRIMĂ ÎN FAMILIE. O femeie şi-a instigat fiul şi ginerele să îi ucidă concubinul. Toţi trei, arestaţi preventiv

CRIMĂ ÎN FAMILIE. O femeie şi-a instigat fiul şi ginerele să îi ucidă concubinul. Toţi trei au fost arestaţi preventiv.

13 ian. 2020, 09:12

Crimă cu sânge rece în judeţul Bihor! Un bărbat de 46 de ani a fost ucis la comanda concubinei, chiar de copiii femeii. Trupul i-a fost găsit într-un canal colector, iar polițiștii au fost șocați. Asasinii au mutilat apoi victima, special ca să nu mai fie recunoscută când va fi găsită. Aceştia au încercat să îşi şteargă numele, aruncând sodă caustică pe cadavrul victimei. După ce l-au omorât pe bărbat, rudele l-au dat dispărut la Poliție.

Cele trei persoane reţinute vineri într-un caz de omor şi profanare de cadavre au fost arestate pentru 30 de zile, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procuror Ciprian Şuta, scrie agerpres.ro.

„Avem trei inculpaţi: o persoană de sex feminin, cercetată pentru violenţă în familie cu referire la instigare la omor, o persoană de sex masculin pentru violenţă în familie cu referire la omor şi o altă persoană masculină pentru omor şi toate trei, la fel, au ca şi acuzare profanare de cadavre sau morminte. Cei trei sunt arestaţi,” a precizat Ciprian Şuta.

Citeşte şi Crimă cu sânge rece în Bihor! Iubita a comandat moartea partenerului de viaţă! „S-au inspirat din cazul Caracal”

Trei persoane au fost reţinute într-un caz de omor şi profanare de cadavre, printre suspecţii reţinuţi aflându-se şi concubina victimei, care i-ar fi instigat pe ceilalţi doi să comită fapta, a anunţat, vineri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, ancheta în acest caz a început pe 9 ianuarie, la trei zile după ce femeia a sesizat la Postul de Poliţie Girişu de Criş dispariţia concubinului său, Nicolae Vasile Cordoş.

„Din verificările efectuate de către organele de poliţie au rezultat suspiciuni rezonabile referitoare la faptul că numitul Cordoş Nicolae Vasile a fost omorât în noaptea de 04/05 ianuarie 2020, de către membrii familiei sale, fiind transportat ulterior pe un teren agricol de pe raza localităţii Gepiu, judeţul Bihor”, se arată în comunicat.

În urma verificărilor efectuate de procurorul criminalist şi structurile de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor, s-a confirmat comiterea infracţiunilor de instigare la violenţă în familie, violenţă în familie, profanare de cadavre şi morminte şi omor, fiind începută urmărirea penală „in personam” faţă de trei suspecţi.

„Prin ordonanţa din data de 10.01.2020 a procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au fost reţinuţi suspecţii G.K., K.A.P. şi F.I.C.F. (…) pentru o durată de 24 de ore. Din mijloacele de probă administrate până în prezent, rezultă faptul că, în seara zilei de 4 ianuarie 2020, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, urmare a instigării suspectei G.K., suspecţii K.A.P. şi F.I.C.F. au aplicat victimei Cordoş Nicolae Vasile lovituri cu un sucitor de lemn şi cu un levier, în zone vitale ale organismului, provocându-i leziuni fizice grave, care au generat decesul acestuia”, precizează Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

După comiterea faptei, suspecţii au cumpărat sodă caustică, apoi au transportat cadavrul până în comuna Gepiu, sat Berechiu, unde l-au aruncat în zona canalului colector din apropierea drumului agricol, la circa 100 de metri de calea ferată Oradea-Salonta, loc în care a fost găsit de către poliţişti. În plus, suspecţii au preparat soda caustică şi au stropit victima cu soluţia rezultată în zona capului, cu scopul de a-i descompune faţa, pentru a nu putea fi recunoscut.

Procurorii anunţă că cercetările continuă în acest caz, urmând să fie solicitată arestarea preventivă a suspecţilor la Tribunalului Bihor.