Crimă în spital, la Botoşani. Un pacient a fost ucis de un coleg de salon

Un caz şocant s-a petrecut la un spital de neuropsihiatrie din Botoşani. Un pacient a fost ucis de un alt bărbat cu probleme psihice internat în unitate, după ce a fost lovit cu pumnul în faţă. Cei care ar fi trebuit să îi supravegheze nu au asistat la incident.

26 feb. 2017, 17:07
Crimă în spital, la Botoşani. Un pacient a fost ucis de un coleg de salon

Un bărbat ce suferă de retard mental mediu i-a tras un pumn în faţă unui bărbat în vârstă de 70 de ani, internat la Sanatoriu cu schizofrenie paranoidă.

Asistentele de la Sanatoriul Podriga au intervenit şi i-au oprit sângerarea victimei, care a fost supravegheată până când această a adormit. Pe parcusul nopţii starea s-a agravat, iar victima a intrat în comă, fiind preluată de un echipaj de ambulanţă de la Săveni şi transportată la Spitalul Săveni.

Ulterior s-a solicitat o ambulanţă de la Botoşani, însă atunci când echipajul a ajuns la spital, victima a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitată, dar în cele din urmă a murit Secţia de Reanimare a Spitalului Judeţean.

Purtătorul de cuvânt al Sanatoriului de Neuropsihiatrie de la Podriga, dr. Ovidiu Petcu, spune că pecientul care a atacat victima are porniri necontrolabile din cauza bolii, iar personalul este insuficient pentru că toţi pacienţii să fie supravegheaţi.