Crimă înfiorătoare între copii. Un minor de 14 ani l-a ucis pe prietenul său de 12 ani, pentru a-i lua consola de jocuri

Un băiat de 14 ani din Orhei și-a ucis prietenul de 12 ani, anunță Inspectoratul General al poliție. Motivul crimei este unul șocant, după cum anunţă sputnik.md, a vrut să-l deposedeze de o consolă electronică de jocuri.

19 ian. 2020, 17:26
Crimă înfiorătoare între copii. Un minor de 14 ani l-a ucis pe prietenul său de 12 ani, pentru a-i lua consola de jocuri

Angajații Inspectoratului de Poliție Orhei au fost sesizați duminică, în jurul orei 9, despre faptul că în subsolul unei construcții nefinisate din orașul Orhei a fost găsit cadavrul unui copil cu semne de moarte violentă.

Polițiștii l-au identificat, acesta fiind un băiat de 12 ani, domiciliat în Orhei. La scurt timp, polițiștii au identificat și au reținut un alt copil de 14 ani, din aceiași localitate. Băiatul și-a recunoscut vina, iar în acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 145, Cod Penal al Republicii Moldova „Omor intenționat săvârșit cu bună știință asupra unui minor”.

Conform legislației, dacă acesta va fi găsit vinovat, el riscă privarea de libertate de la 15 la 20 de ani sau chiar detenția pe viață. Poliția întreprinde acțiuni de urmărire penală pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs omorul, dar presa de la Chişinău scrie că băiatul de 14 ani a vrut să-i ia consola de jocuri prietenului său.