Crimă înfiorătoare. O tânără declarată Sportiva Anului 2018 a fost asasinată pe terenul de golf

Celia Barquin Arozamena, o tânără jucătoare de golf în vârstă de 22 de ani, campioana Big 12 şi declarată în urmă cu trei luni Sportiva Anului 2017-2018 în statul american Iowa, a fost găsită moartă pe un teren de golf din apropiere de Des moines, capitala statului.

18 sept. 2018, 07:33
Crimă înfiorătoare. O tânără declarată Sportiva Anului 2018 a fost asasinată pe terenul de golf

Celia Barquin Arozamena era născută pe 6 iulie 1996, în Spania. Potrivit poliției din Ames (Iowa), în dimineața zilei de luni, la ora 10.24, a fost identificată o husă de golf abandonată pe terenul Coldwater, iar nu departe de zona respectivă a fost descoperit corpul neînsuflețit al jucătoarei.

Investigațiile poliției din Ames au concluzionat că Barquin a fost agresată, fiind practic victima unui asasinat. De alfel, a fost identificat și reținut un suspect, Collin Daniel Richards (22 ani), acuzat acum de crimă de gradul I.

Celia Barquin, originară din Cantabria, de la Puente de San Miguel, studia ingineria civilă la Universitatea din Iowa. Pe lângă recent câştigatul campionat Big 12, ea a câştigat şi Campionatul European Individual feminin din 2018, desfășurat în luna iulie în Slovacia. În plus, ea a fost aleasă Sportiva Anului 2018 în Iowa şi s-a calificat pentru US Open Women.