Crimă oribilă într-un cimitir din Sibiu. Un bărbat a fost ucis cu patru lovituri de cuţit

Un bărbat de 30 de ani din judeţul Sibiu a fost reţinut pentru omor calificat, după ce ar fi ucis cu mai multe lovituri de cuţit un alt bărbat, în urma unei altercaţii produse pe fondul consumului de alcool. Victima a fost găsită căzută pe un mormânt din cimitirul din localitatea Axente Sever.

20 dec. 2012, 14:41
Crimă oribilă într-un cimitir din Sibiu. Un bărbat a fost ucis cu patru lovituri de cuţit

Procurorul criminalist Ioan Boţoc de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a declarat, joi, că omorul s-a petrecut în noaptea de marţi spre miercuri, în localitatea sibiană Axente Sever.

Potrivit acestuia, victima, Vasile Lecuşan, era originară din satul Bucerdea, judeţul Alba, şi avea reşedinţă în localitatea Ţapu, judeţul Sibiu, bărbatul ajungând în localitatea sibiană după externarea din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, unde fusese internat în stare de hipotermie.

„Între victimă – Lecuşan Vasile – şi autor – Fodor Teodor – a fost o întâlnire nefericită soldată cu actul acesta de violenţă maximă. Victima are o reşedinţă în localitatea Ţapu, în Şeica Mică, judeţul Sibiu. Bărbatul a fost internat în spitalul din Sibiu vineri şi probabil a fost externat. A fost internat pentru că a fost găsit undeva, căzut în zăpadă, şi risca să moară de hipotermie. E tot un consumator de alcool, aproape un om al străzii. Victima, de 48 de ani, şi autorul, un bărbat de 30 de ani, din Axente Sever, au fost văzuţi împreună plimbându-se prin sat, în jurul orei 23.00, la o distanţă de circa 800-900 de metri de cimitir. Se pare că au consumat împreună alcool”, a declarat Ioan Boţoc, potrivit Mediafax.

Potrivit procurorului, cei doi nu se cunoşteau.

„Nu au mai avut altercaţii, ei nu se cunoşteau. În seara respectivă s-au întâlnit pentru prima dată. Autorul a venit de la o întâlnire avută cu fraţii lui, unul dintre ei întorcându-se în ziua respectivă din străinătate. Au băut acolo până târziu şi în drum spre casă l-a întâlnit pe cel care i-a căzut victimă. Acesta a fost înjunghiat în patru locuri: trei lovituri în membrele superioare şi una în torace„, a spus Ioan Boţoc.

Boţoc a declarat că victima a fost găsită în cimitirul ortodox din localitatea Axente Sever.

„Victima – la început neidentificată, identificată apoi ca fiind Lecuşan Vasile, cu domiciliul în satul Bucerdea, judeţul Alba – a fost găsită în dimineaţa zilei de 19 decembrie, decedată, în cimitirul ortodox din localitatea Axente Sever. Pe corpul persoanei au fost găsite mai multe urme de violenţă, respectiv plăgi înjunghiate şi altele produse prin lovire cu obiecte contondente. În momentul de faţă se efectuează autopsia persoanei, încă nu e finalizată. Cert este că moartea a fost de natură violentă„, a precizat Boţoc.

Potrivit sursei citate, altercaţia a avut loc pe fondul consumului de alcool, apoi a degenerat, iar Fodor i-a aplicat lui Lecuşan mai multe lovituri cu un cuţit, apoi l-a dus în cimitir.

„Actul de violenţă a început în stradă şi s-a finalizat în cimitirul din localitate, unde victima a şi decedat. Victima a fost găsită căzută pe un mormânt, crucea era mânjită de sânge. Cel în cauză este cercetat pentru comiterea infracţiunii de omor calificat şi port ilegal de cuţit. În eventualitatea în care va fi găsit vinovat, riscă o pedeapsă între 15 şi 25 de ani”, a afirmat procurorul Ioan Boţoc.

Potrivit acestuia, bărbatul de 30 de ani a fost reţinut, miercuri seară, pe bază de ordonanţă, urmând să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.