Crimă ORIBILĂ. O tânără a fost ucisă, apoi incendiată de iubit pentru a-şi ascunde urmele

O tânără care locuia într-o garsonieră închiriată într-un bloc de locuinţe din Târgu Mureş a fost ucisă, marţi seara, a fost înfăşurată într-un covor, apoi incendiată, iubitul ei simulând o explozie prin acumularea de gaz metan pentru a-şi ascunde urmele.

29 ian. 2014, 06:59
Crimă ORIBILĂ. O tânără a fost ucisă, apoi incendiată de iubit pentru a-şi ascunde urmele

„Avem o persoană de sex femeiesc în interiorul locuinţei, se pare că a fost învelită cu un material textil, corpul a fost incendiat şi a fost lăsat deschis aragazul. În momentul în care s-a acumulat cantitatea minimă pentru a se produce o explozie, s-a produs deflagraţia, dar victima era decedată. (…) Victima era înfăşurată într-un covor şi posibil legată cu un cablu. Încă nu avem toate elementele, era pe podea. Ipoteze pot fi multe, deocamdată trebuie să administrăm toate probele de la faţa locului, după ce avem toate elementele vom formula ipoteze. După părerea noastră, în momentul în care s-a produs explozia, femeia era moartă. Acest lucru îl va stabili cu certitudine medicul legist care va efectua necropsia. Cadavrul este într-o stare de carbonizare”, a declarat comisar şef Alexandru Câmpeanu, adjunctul şefului Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Parchetul Tribunalului Mureş, tânărul, Szalai Lorand, a fost reţinut pe 24 de ore, pentru omor deosebit de grav, tâlhărie, profanare de morminte şi distrugere.

Conform sursei citate, tânărul i-a aplicat fetei mai multe lovituri de cuţit, provocându-i leziuni traumatice care au dus la deces.

„Învinuitul Szalai Lorand a luat mai multe bijuterii aparţinând victimei, în scopul însuşirii pe nedrept. Totodată, pentru ştergerea urmelor infracţiunilor, acesta a distrus prin incendiere locuinţa victimei”, mai precizează procurorii.

Potrivit acestuia, victima a fost identificată, lucra în Târgu Mureş şi este dintr-o localitate învecinată.

Câmpeanu a mai spus că dacă existau acumulări de gaz metan şi s-ar fi produs o explozie în urma unei scântei, atunci structura de rezistenţă a blocului ar fi fost afectată, garsoniera fiind la parter, şi că întâi a fost incendiul, iar apoi s-a produs explozia.