Criminala de la Medicină rămâne după gratii. Carmen Şatran mai poate face o cerere abia în martie 2022

Carmen Şatran (fostă Bejan), tânăra condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru crima din căminul Universităţii de Medicină din Timişoara, rămâne după gratii. Tribunalul Cluj i-a respins cererea de eliberare condiţionată. Fosta studentă de la medicină va putea depune o nouă cerere de eliberare în martie 2022.

09 dec. 2021, 13:22
Criminala de la Medicină rămâne după gratii. Carmen Şatran mai poate face o cerere abia în martie 2022

Criminala de la Medicină rămâne în închisoare. Tribunalul Cluj a dispus menţinerea în închisoare a lui Carmen Şatran (fostă Bejan), studenta condamnată pentru crima comisă în august 2009 în căminul Facultăţii de Medicină Timişoara. În primă instanţă, Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran şi a dispus reanalizarea cererii în septembrie 2022.

Tribunalul Cluj a confirmat parţial sentinţa dată de Judecătoria Gherla. I-a respins fostei studente de la medicină cererea de eliberare condiţionată, dar i-au dat posibilitatea să depună o cerere de eliberare după data de 2 martie 2022. Sentinţa este definitivă.

Vă reamintim că tânara Carmen Bejan, în prezent Şatran după căsătorie, a fost condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare pentru o crimă comisă în august 2009. Pe atunci, Carmen Bejan era studentă în anul I la Facultatea de Medicină din Timişoara. Alături de iubitul ei de la acea vreme, Sergiu Florea, tânăra a închiriat o cameră de cămin pentru a locui pe perioada restanţelor.

Pentru a face rost de bani să îşi plătească examenele, cei doi au hotărât ca fata să „se vândă” unui bărbat bogat din Timişoara, potrivit Adevărul. Astfel, Trifu Schroth a fost ademenit în camera de cămin, unde urma să întreţină relaţii sexuale contra cost cu Carmen Bejan. În urma unor neînţelegi legate de banii pe care bărbatul trebuia să-i plătească pentru a întreţine relaţii sexuale cu tânara, între ei a pornit un conflict. În altercaţie a intervenit şi iubitul fetei. Sergiu Florea şi Carmen Bejan i l-au bătut şi l-au înjunghiat pe bărbat. Ulterior, cei doi tineri au tranşat cadavrul bărbatului, l-au pus în saci de plastic, apoi într-un geamantan.

Tinerii intenţionau să pună cadavrul bărbatului în maşina personală şi să-i dea foc. Picăturile de sânge scurse din geamantan pe holul căminului în momentul în care cadavrul a fost scos i-au ridicat suspiciuni portarului căminului, iar acesta a alertat poliţia.

Cu Poliţia pe urme, Carmen Bejan a rătăcit prin parcuri, iar a doua zi s-a predat. Sergiu Florea s-a refugiat într-un apartament din Calea Şagului. Când poliţiştii au intrat în locuinţă, tânărul s-a refugiat în baie, unde a încercat să se sinucidă, tăindu-şi venele. A fost salvat de medici, iar în 8 iunie 2011 cei doi tineri au fost condamnaţi.