Dosarul Larei Şaban nu se redeschide. Criminalii tinerei rămân în închisoare pe viaţă

Magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au respins, vineri, cererea de rejudecare a oribilei crime din Constanţa. Fratele Larei Şaban, tânără găsită moartă într-o pădure din Constanţa şi prietenul lui, fost jandarm, rămân astfel cu condamnarea pe viaţă.

25 mart. 2016, 10:01
Dosarul Larei Şaban nu se redeschide. Criminalii tinerei rămân în închisoare pe viaţă

George Davidescu, unul dintre asasinii Larei Şaban, a cerut anularea hotărârii judecătorești care l-a trimis după gratii pentru întreaga viaţă. Acesta a depus, la Tribunalul Constanța, la sfârșitul anului 2015, o contestaţie în anulare a hotărârii mai sus menţionată. Magistrații i-au respins cererea ca fiind nefondată, însă condamnatul a efectuat recurs.

Curtea de Apel a decis, joi, că Davidescu n-are dreptul la rejudecare. Decizia este definitivă.

Gilberto Ghiunal Şaban şi George Davidescu au fost condamnaţi definitiv pentru moartea Larei Şaban, sora primului menţionat, în iunie 2014. Curtea de Apel Constanţa i-a condamnat pe cei doi la închisoare pe viaţă.

În 13 septembrie 2012, fratele Larei Şaban, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul celor doi din copilărie, George Davidescu, suspecţi în cazul uciderii tinerei, au fost trimişi în judecată de procurorii Pachetului Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi de tâlhărie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, Lara Şaban a ajuns în Constanţa, în 27 aprilie 2012, împreună cu fiica sa de patru ani şi cu bona acesteia, la bordul unui avion particular. Ea locuia în Turcia de aproximativ şapte ani şi avea o relaţie de concubinaj cu omul de afaceri Huseyin Sipahi, având o situaţie financiară bună.

În Constanţa, tânăra avea două imobile, o vilă şi un apartament, iar pentru deplasare avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera, înmatriculat în Turcia, în valoare de aproximativ 350.000 de euro. La venirea în România, Lara Şaban avea asupra sa peste 125.000 de dolari, bani cu care intenţiona să cumpere un apartament în municipiul Constanţa.

Fratele ei şi prietenul lui au ucis-o, apoi i-au aruncat cadavrul într-o pădure din apropiere de Năvodari.