Criminalul care a ucis cinci femei şi două fete a pledat "vinovat", are ŞAPTE condamnări la închisoare pe viaţă

Publicat: Luni, 24 Iunie 2019 14:39 // Actualizat: Luni, 24 Iunie 2019 16:14 // Sursa: romaniatv.net

Fostul căpitan de armată cipriot Nicos Metaxas a pledat vinovat, luni, la acuzaţia de ucidere a cinci femei şi două fete, toate cu cetăţenie străină, în ceea ce reprezintă cele mai grave crime în serie comise în Cipru pe timp de pace, transmite Reuters.

UPDATE: Fostul căpitan de armată cipriot Nicos Metaxas a primit luni şapte condamnări la închisoare pe viaţă, după ce a pledat vinovat la acuzaţiile de ucidere a cinci femei şi două fetiţe, toate cu cetăţenie străină, printre care şi două românce, transmite Reuters.

Cazul, care a echivalat cu cele mai cumplite atrocităţi comise împotriva unor femei în Cipru, a declanşat revoltă şi oroare într-o ţară unde crimele grave sunt relativ rare, şi a provocat demisia ministrului justiţiei şi demiterea şefului poliţiei.

Metaxas (35 de ani) fusese pus sub acuzare pentru răpire şi crimă cu premeditare contra a şapte persoane - provenite din Filipine, Nepal şi România (Livia Florentina Bunea, în vârstă de 38 de ani, şi fiica sa în vârstă de 8 ani, Elena - n.red.) - în perioada septembrie 2016 - iulie 2018.

Aceste crime au şocat opinia publică din Cipru, ţară unde asemenea delicte sunt relativ rare, şi au provocat demisia şefului poliţiei, în timp ce ministrul justiţiei a demisionat din proprie iniţiativă, potrivit Agerpres.

Nicos Metaxas a fost dus luni, în condiţii de maximă securitate, la un tribunal din Nicosia, unde a compărut fără avocat. În momentul citirii actului de acuzare, el a izbucnit în plâns. ''Am comis crime abominabile'', a afirmat acuzatul, care a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Citeşte şi Crimă extrem de violentă. Părţi din cadavrul unei femei au fost găsite pe centura oraşului Galaţi UPDATE

Nicos Metaxas a fost dus luni, în condiţii de maximă securitate, la un tribunal din Nicosia, unde a compărut fără avocat. În momentul citirii actului de acuzare, el a izbucnit în plâns. ''Am comis crime abominabile'', a afirmat acuzatul, care a transmis condoleanţe familiilor victimelor.

Recunoaşterea vinovăţiei într-un proces judiciar din Cipru înseamnă că instanţa va audia martorii şi apoi va decide sentinţa, aceasta fiind aşteptată în cursul zilei de luni. Acuzatul riscă o pedeapsă de închisoare pe viaţă pentru fiecare dintre cele şapte capete de acuzare, potrivit Agerpres.Suspectul a abordat online femeile pe care urma să le ucidă şi care au fost date dispărute între septembrie 2016 şi august 2018.

Prima victimă, o femeie filipineză de 30 de ani, a fost găsită - de mai mulţi turişti care făceau fotografii - într-o fântână din apropierea unui lac de lângă Nicosia, la finalul lunii aprilie, iar ultima victimă pe 12 iunie, chiar în lacul respectiv. Aceasta din urmă era o fetiţă în vârstă de şase ani, fiica primei victime.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H