Emil Gânj, bărbatul suspectat că şi-a ucis fosta parteneră, apoi i-a dat foc casei, este de negăsit de 12 zile. Căutările sunt concentrate într-o zonă împădurită din Bistrița-Năsăud survolată cu drone și elicoptere. La operațiune au fost aduși inclusiv lunetiști. Cu toții îl caută pe Emil Gânj.
„Există indicii clare că sunt persoane care îl sprijină cu alimente sau haine și care îl ajută să fugă de poliție. Este o zonă extrem de greu accesibilă, sunt anumite persoane care merg în anumite zone din pădure și îi asigură hrana. O parte din aceste persoane au fost audiate, urmează să fie audiate și celelalte. Există și ipoteza că sunt anumite persoane care îl ajută cu transportul cu mașina, astfel că s-au instituit filtre pe căile de acces unde este semnalată prezența lui”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan.
Pe lângă efectivul impresionant de forțe de ordine şi zeci de pădurari și paznici de vânătoare au fost solicitați să ajute. Însoţiţi de câini de urmă au patrulat prin pădure și la marginea ei în speranța că vor da de fugar.
Citește și: Emil Gânj, criminalul din Mureș, a fost văzut în Bistrița-Năsăud. Autoritățile au emis un mesaj RO-Alert
Polițiștii au audiat mai mulți suspecți despre care se presupune că l-ar fi ajutat pe Emil Gânj să se ascundă. Deocamdată, nimeni nu a fost reținut.
Cinci persoane sunt cercetate pentru favorizarea infractorului. L-au adăpostit pe fugar, i-au dat mâncare, apă și haine.
Purtătorul de cuvânt al Poliției Române a făcut apel către cetățeni să nu se apropie de suspect pentru că este periculos și să sune imediat la 112 dacă îl observă:
„Din profilul făcut de colegii din cadrul Direcției de Investigații Criminale, respectiv profilerii Poliției Române, reiese faptul că el cunoaște foarte bine acea zonă, are anumite zone în care, cunoscând foarte bine relieful, știe să se ascundă, știe să fugă, știe de unde își poate procura mâncarea și așa mai departe. Așadar, apelul nostru rămâne același – cei care dețin date și informații să ne anunțe de îndată, cei care observă, să nu intre în contact cu el, pentru că este un om periculos, să ne sesizeze la 112, iar pentru cei care l-au ajutat sau îl ajută în continuare, apelul Poliției Române este să nu mai facă acest lucru, pentru că oricând poate comite o nouă faptă gravă și, bineînțeles, în același timp, din punct de vedere legal, ei comit infracțiunea de favorizare a infractorului, care se sancționează”.