Criminalul din Onești, care a sechestrat și executat doi muncitori, a primit 30 de ani de închisoare cu executare

Monstrul din Onești care a sechestrat și executat doi muncitori a primit 30 de ani de închisoare cu executare.

07 oct. 2022, 14:32
Criminalul din Onești, care a sechestrat și executat doi muncitori, a primit 30 de ani de închisoare cu executare

Judecătorii s-au pronunțat în urmă cu câteva minute. 30 de ani de închisoare cu executare a primit Gheorghe Moroșan pentru uciderea celor doi muncitori, iar soșia lui va face 12 ani pentru complicitate.

Vă reamintim că, în urmă cu un an, Gheorghe Moroșan, în vârstă de 68 de ani, a sechestrat doi muncitori care îi renovau apartamentul. Apoi a sunat la 112 și a amenințat că îi omoară. Negocierile au dat greș, iar polițiștii au intrat în forță, moment în care agresorul i-a înjunghiat pe cei doi ostatici.

Bărbatul de 69 de ani a fost proprietarul apartamentului respectiv, dar l-a pierdut ulterior în urma unei executări silite.

Gheorghe Moroșan nu a recunoscut nimic și nu regretă cele întâmplate, potrivit oamenilor legii. Chiar s-a filmat pe Facebook, la vremea respectivă, și spunea că își va face singur dreptate.

Filmul tragediei de la Onești

Pensionarul din Onești a amenințat că îi ucide pe cei doi muncitori. Polițiștii, însoțiți de un negociator, au ajuns la fața locului și au încercat să discute cu Gheorghe Moroșan. Martorii au povestit că acesta a ieșit pe balcon și le-a cerut autorităților 300.000 de lei, adică contravaloarea apartamentului.

Agresorul îi ținea pe muncitori în dreapta și în stânga sa, în timpul acesta, pe balconul imobilului. Oamenii legii nu au reușit să-l convingă să-i elibereze pe cei doi, așa că aceștia au încercat să intre în apartament cu forța. Au spart ușa, iar în acel moment bărbatul i-a înjunghiat pe muncitori.

În încercarea polițiștilor de a-l opti, au tras mai multe focuri de armă. Unul din ele l-a nimerit pe criminal în picior și acesta a fost dus la spital de urgență. Una dintre victime a murit pe loc, cealaltă a ajuns la spital și a murit în timpul resuscitării.