Criminalul din Oneşti vrea în libertate, deşi nu regretă că a ucis doi oameni

Criminalul din Onești, care a sechestrat și ucis doi muncitori, încearcă cu orice preț să iasă din închisoare. Bărbatul ajunge joi în fața judecătorilor şi va încerca să-i convingă, din nou, să-l lase în arest la domiciliu.

14 oct. 2021, 11:18
Criminalul din Oneşti vrea în libertate, deşi nu regretă că a ucis doi oameni

Criminalul din Oneşti vrea în libertate. Gheorghe Moroşan va încerca să-i convingă pe judecători să-l lase în arest la domiciliu, deşi a declarat în faţa instanţei că nu regretă faptul că a ucis doi oameni, pentru că nici la el nu s-a gândit nimeni în momentul în care i-a fost luat apartamentul.

Criminalul din Oneşti vrea în libertate. Gheorghe Moroşan ajunge joi în faţa judecătorilor

Gheorghe Moroşanu ajunge joi, 14 octombrie, în faţa judecătorilor, pe care va încerca să-i convingă să-l lase în arest la domiciliu.

Avocatul Adrian Cuculis spune că nu există niciun motiv pentru care bărbatul care a ucis cu sânge rece doi oameni să fie eliberat din închisoare, precizând că solicitarea lui este una care vine să-şi bată joc de anchetă.

„Rechizitoriul pe care l-au întocmit procurorii este unul foarte clar. Faptele sunt absolut probate. Deși vorbim de presupusul criminal pentru că trebuie să intervină o hotărâre judecătorească definitivă de condamnare, vă spun din rechizitoriu că lucrurile sunt probate, el trebuie să fie condamnat.

Solicitarea lui este una care vine să își bată joc de anchetă și să se mai plimbe pe la instanțe. Este o tactică veche a celor care sunt în arest, mai ales când vor să mai iasă la lumina zilei. Nu există niciun motiv pentru care el ar trebui să fie cercetat în arest la domiciliu. Din punctul meu de vedere, cererea lui o să fie respinsă.”, a explicat Adrian Cuculis la Antena 3.

Bărbatul este acuzat de omor calificat pentru uciderea a doi bărbaţi într-un apartament din Oneşti.

Procurorii procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au reţinut că Gheorghe Moroşan şi soţia lui au fost anunţaţi, pe 1 martie, de o persoană că în fostul lor apartament se efectuează lucrări de renovare. Cei doi soţi au plecat de la domiciliul lor, din localitatea Bogdăneşti, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil, susţin procurorii.

Citeşte şi Familia unei victime ale criminalului din Oneşti îşi cere dreptul: Vrea daune de 2 milioane de euro de la poliţiştii implicaţi în operaţiunea de salvare!

„Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11,26-11,29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de centimetri fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper. Ajuns la locul faptei, inculpatul M.G. a pătruns în interiorul fostului său apartament pe uşa care nu era asigurată, în apartament aflându-se la acel moment victimele P.D. şi I.S., angajaţi ai SC C. SA, care executau reparaţii la instalaţia electrică. Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală, iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său”, preciza Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Cei doi muncitori au fost sechestraţi de Gheorghe Moroşan într-unul din balcoanele apartamentului şi ameninţa că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările.

„În jurul orei 17,00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D., iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău, iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces in imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână”, mai arătau procurorii.

Citeşte şi Fiica criminalului din Onești rupe tăcerea: ”Tatăl meu nu tăia o găină. Nu știu ce a fost în capul lui”

Unul dintre muncitorii sechestraţi de Gheorghe Moroşan a decedat la faţa locului, iar a doua persoană, la spital,din cauza plăgilor înjunghiate multiple.

Gheorghe Moroşan mai are patru condamnări la activ, în anii 1987, 1991, 1992 şi 2010, ultima fiind în Italia pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau a stupefiantelor.