Criminalul poliţistului din Recaş, dus la audieri. Ionel Marcel Lepa şi-a recunoscut fapta şi le-a spus procurorilor că regretă

Criminalul polițistului ucis în misiune, în Timiş, a fost dus la audieri în condiţii de maximă securitate. Încătușat la mâini și la picioare, Ionel Marcel Lepa a ajuns la audieri în fața procurorilor care cer închisoare pe viață. Ionel Marcel Lepa le-a spus procurorilor că nu a avut intenţia de a-l omorî pe poliţist şi că regretă cele întâmplate. De asemenea, a transmis condoleanţe familiei poliţistului. Bărbatul a fost reţinut 24 de ore şi urmează să fie prezentat în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă.

07 iun. 2019, 07:39
Criminalul poliţistului din Recaş, dus la audieri. Ionel Marcel Lepa şi-a recunoscut fapta şi le-a spus procurorilor că regretă

Criminalul Ionel Marcel Lepa a fost scos din Penitenciarul Timişoara, unde a fost încarcerat încă de joi dimineaţă, şi adus sub escorta trupelor speciale de intervenţie la Parchetul de pe lânga Tribunalul Timiş. Anchetatorii au vrut să afle de la el ce s-a întâmplat din momentul în care l-a împuşcat mortal pe poliţistul Cristian Amariei până la prinderea lui.

Ionel Marcel Lepa le-a spus anchetatorilor că nu a vrut să-l ucidă pe Cristian Amariei, ci a vrut să tragă în zona picioarelor. L-a nimerit în partea superioară a trupului. 

Lepa le-a povestit anchetatorilor şi ce a făcut după crimă. Potrivit news.ro, Lepa a spus că pe perioada căutărilor s-a ascuns în locuri cu vegetaţie înaltă.

Ionel Marcel Lepa este încarcerat la Penitenciarul Timişoara pentru că are de ispăşit o pedeapsă de patru ani şi jumătate pentru tâlhărie, după ce a încercat să fure motorină dintr-o fermă agricolă, fiind prins de paznic pe care l-a ameninţat cu un cuţit. Pe numele lui, procurorii au emis şi o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie dus în faţa magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Poliţistul Cristian Amariei, în vârstă de 43 de ani, din judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal, duminică, în timp ce încerca să îl captureze pe Ionel Marcel Lepa, urmărit naţional şi internaţional. Bărbatul era căutat după ce fusese condamnat pentru tâlhărie.

Ionel Marcel Lepa a fost prins în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 4.45, în casa bunicii unui prieten de-al său din localitatea Remetea Mare. Arma cu care a fost ucis poliţistul a fost găsită asupra lui Lepa. El avea la brâu atât pistolul, cât şi o borsetă cu gloanţe, conform imaginilor din momentul capturării. După capturare, Ionel Marcel Lepa a fost dus la Spitalul Municipal Timişoara, unde a fost operat de urgenţă din cauza infectării rănilor provocate de gloanţe. Joi, criminalul a fost externat şi dus la Penitenciarul Popa Sapca.