Asasinul poliţistului din Gara Burdujeni s-a sinucis în puşcărie

Ion Beşa, tânărul de 23 de ani care în urmă cu două luni a înjunghiat mortal un poliţist în gara Burdujeni, din Suceava, s-a sinucis marţi seara, în penitenciar.

26 sept. 2017, 18:55
Asasinul poliţistului din Gara Burdujeni s-a sinucis în puşcărie

Ioan Beşa l-a omorât pe poliţistul Sorin Vezeteu pe 20 iulie, în ziua de Sf. Ilie, în jurul orei 21.15, când agentul-şef era de serviciu la Postul de Poliţie Transporturi Feroviare din Gara Burdujeni. Bărbatul de 38 de ani, cu o experienţă de peste 15 ani în munca de poliţie în gară, se afla pe peron, unde tocmai sosise trenul de noapte de la Iaşi la Timişoara, iar un alt coleg de-al său se afla la un alt peron.

Conform imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Gara Burdujeni, totul a durat 56 de secunde, timp în care Beşa a aplicat aproximativ 40 de lovituri de cuţit sub privirile îngrozite a zeci de oameni care se aflau pe peron. Domiciliat în satul Mironu, comuna Valea Moldovei, criminalul avea în cazier două condamnări pentru vătămare corporală, fapte comise în Madrid, în Spania.

Prins şi pus la pământ în scurt timp, ucigaşul poliţistului nu a avut nici atunci şi nici ulterior vreo urmă de remuşcare pentru fapta sa. „Nu îmi pare rău, am avut dreptate!”, a fost declaraţia lui Ioan Beşa. Considerat violent şi extrem de periculos, Beşa a fost pus singur într-o celulă. Marţi seara, potrivit România TV, Ioan Beşa s-a sinucis în celulă. Bărbatul a fost găsit marți seară spânzurat în camera de detenție, în care se afla singur. Descoperirea a fost făcută de angajații unității de detenție în momentul schimbului de tură. Aceștia au alertat cadrele medicale, însă deținutul nu a mai putut fi salvat.