Criminolog Dan Antonescu, scenarii CUMPLITE după anunţul INML privind analiza oaselor

Specialistul criminolog Dan Antonescu, prima reacție după ce INML a confirmat că oasele găsite de anchetatori în pădurea Caracal nu aparțin Alexandrei Măceșanu, însă sunt ale unei femei cu vârsta cuprinsă între 15 și 19 ani.

14 aug. 2019, 09:43
Criminolog Dan Antonescu, scenarii CUMPLITE după anunţul INML privind analiza oaselor

Raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică arată că fragmentele osoase examinate, care au fost găsite la liziera pădurii, provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi sunt altele decât cele descoperite la locuinţa lui Gheorghe Dincă şi care s-a confirmat că sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu.

„Ceea ce știm e destul de puțin, dar unul din răspunsuri va veni mâine. Ale cui sunt acele oseminte din pădure. Dacă vorbim de acele oseminte, este interesant de luat în calcul când au fost aduse acolo.  (…) Mă bazez pe declarațiile avocatului familie Luizei care a spus că lângă acele oase era și cenușă, iar dacă victima nu e Alexandra și prima victimă e din mai, nu avea cum acea cenușă să rămână acolo. Acest lucru presupune mai multe scenarii: fie acea persoană a fost omorâtă înainte de Alexandra și e o altă victimă, fie dacă e Luiza, atunci a trăit până de curând”, a declarat Dan Antonescu la Antena 3.

DIICOT preciza, în 6 august, că în cenuşa găsită la liziera de pe traseul Călăraşi-Bucureşti, loc indicat de inculpatul Gheorghe Dincă, au fost identificate fragmente osoase şi dinţi care, potrivit medicilor legişti, ar fi de natură umană.

Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, în 5 august, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.