Crin Antonescu a PIERDUT în faţa lui Klaus Iohannis. Decizia PNL privind desemnarea prezidenţiabilului

Publicat: Luni, 07 Iulie 2014 16:43 // Actualizat: Luni, 07 Iulie 2014 17:28 // Sursa: romaniatv.net

Crin Antonescu a pierdut, luni, în faţa lui Klaus Iohannis pe tema sondajelor de opinie pentru desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale. Antonescu a propus în şedinţa conducerii liberale să se renunţe la sondaje, însă ideea sa a fost respinsă. Astfel, liberalii vor merge pe varianta comandării unor sondaje în care vor intra Crin Antonescu şi Klaus Iohannis, urmând ca decizia finală să fie luată prin vot.

Foto: evz.ro

Fostul preşedinte al PNL Crin Antonescu a propus luni conducerii PNL să renunţe la sondajul pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, iar acesta să fie votat în Delegaţia Permanentă.

Propunerea lui Antonescu nu a trecut însă de Biroul Politic al partidului.

"Eu am încercat, având în vedere că suntem cu toţii într-un calendar foarte strâns care, practic, ne stânjeneşte planurile, înainte de a face nişte cercetări sociologice, care să ne ajute în decizie, mai extinse şi deci mai relevante, am propus să simplificăm lucrurile, să mergem la o Delegaţie Permanentă, cât mai rapid, în care să se dea acest vot, pentru că, până la urmă, oricum aşa se va desemna candidatul", a declarat Antonescu, potrivit Agerpres, la finalul şedinţei Biroului Politic al PNL.

Antonescu a adăugat că din câte ştie nu există acceptul PDL pentru o cercetare complexă cu toţi candidaţii, inclusiv cu cel al PDL, care trebuie să fie finalizată până în jurul datei de 1 august, când chestiunea candidatului unic ar trebui lămurită.

CITEŞTE ŞI SCANDAL în PNL. Klaus Iohannis şi Crin Antonescu se ceartă pe sondajele de opinie care vor da prezidenţiabilul

"S-a insistat să se facă un sondaj, nu e problema mea. Exista varianta să luăm noi decizia politică, eventual preopinantul să propună un scor şi eu să zic bine, e bun ăsta şi hai să luăm totuşi decizia politică în Delegaţia Permanentă. De un sondaj ţii cont într-o anumită măsură, dar decizia politică este relevantă", a susţinut Antonescu.

Fostul lider liberal a spus că nu l-a deranjat faptul că propunerea lui nu a fost împărtăşită de conducerea partidului, pentru el fiind important să-şi facă punctul de vedere cunoscut şi să ofere soluţii pentru simplificarea lucrurilor.

În cazul în care nu va fi desemnat candidat la prezidenţiale, Antonescu spune că va merge mai departe. "Credeam că v-am explicat mai demult că nu e deloc o nenorocire, fac mai departe ceea ce poate să facă un senator într-un partid, Partidul Naţional Liberal, cu atât mai mult dacă se reuşeşte proiectul unificării dreptei sau realizarea unui mare partid de dreapta, că se va numi PNL sau nu se va numi PNL. Merg mai departe", a spus Antonescu.

Klaus Iohannis a reuşit în acest fel să îşi impună varianta realizării de sondaje. Potrivit purtătorului de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale va fi făcută o cercetare sociologică care va dura 2-3 săptămâni.

"Hotărârea de la şedinţa Biroului Politic de săptămâna trecută a rămas în picioare, va fi o cercetare sociologică care probabil va dura în jur de 2-3 săptămâni, este un termen pe care casele respective de sondare îl vor decide, nu este un lucru pe care noi să-l decidem. S-au stabilit, de către echipa care coordonează această cercetare, criteriile care vor fi aduse la cunoştinţa celor doi candidaţi Klaus Iohannis şi Crin Antonescu. Vrem să avem cel mai bun candidat", a spus Gorghiu.

CITEŞTE ŞI Ludovic Orban: Sondajul PNL pentru candidatul la Preşedinţie, gata în 7-10 zile

Potrivit lui Gorghiu, cercetarea sociologică va fi prezentată Delegaţiei Permanente care va decide prin vot cine va fi candidatul la prezidenţiale al PNL.

Ea a menţionat totodată că fostul preşedinte al partidului Crin Antonescu nu a cerut un vot pe propunerea sa de a se renunţa la sondajul de opinie şi că doar şi-a spus părerea pe acest subiect.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 oct 22:40
... Crin Antonescu a PIERDUT în faţa lui Klaus Iohannis. Decizia PNL privind desemnarea prezidenţiabilului ...
07 iul 17:20
...lui Klaus Iohannis pe tema sondajelor de opinie pentru desemnarea candidatului PNL la prezidenţiale. Citește mai departe… …read more ...
07 iul 16:54
1
EUR
4.8254
RON
01 Apr
noapte 0 °
zi 7 °
Ultimele joburi adaugate
24 H