Antonescu: Am cerut parlamentarilor PNL să-şi retragă iniţiativa privind interzicerea gazelor de şist

Nici un parlamentar liberal nu mai iniţiază o propunere legislativă până nu o prezintă forurilor de conducere din PNL, a declarat Crin Antonescu, preşedintele liberalilor şi copreşedinte al USL.

01 oct. 2013, 12:14
Antonescu: Am cerut parlamentarilor PNL să-şi retragă iniţiativa privind interzicerea gazelor de şist

El a declarat că fiecare politcian, ca orice alt om, este liber să-şi exprime opiniile. Totuşi, parlamentarii au obligaţii suplimentare, mai ales dacă aparţin unui partid.

„Un parlamentar are obligaţii suplimentare. Unui parlamentar i se poate impune de către partidul din care face parte, de exemplu, să aibă girul politic al partidului pentru propunerile legislative pe care le face. De exemplu, initiaţiva celor doi colegi din Bihor prin care se interzice exploatarea gazelor de şist nu are girul PNL. Şi le-am am cerut să o retragă”, a declarat Antonescu.

Liderul liberalilor a afirmat că partidul său va fi intransigent şi faţă de declaraţiile membrilor PNL, mai ales când vine vorba despre parlamentari.

El consideră că liberalii trebuie să aibă declaraţii cuviincioase, fără calomnii, mai ales faţă de colegii din USL. Cine nu respectă acest lucru ar putea părăsi partidul, precizează Antonescu.

VEZI SI: Raport SUA: România are rezerve de gaze de şist echivalente consumului pe 100 de ani