Crin Antonescu: Comisia de revizuire a Constituţiei îşi reia activitatea pe 27 ianuarie

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că activitatea Comisiei pentru revizuirea Constituţiei va fi reluată pe 27 ianuarie, informează Mediafax.

11 dec. 2013, 10:09
Crin Antonescu: Comisia de revizuire a Constituţiei îşi reia activitatea pe 27 ianuarie

‘Am distribuit sintetizate membrilor comisiei care au fost prezenţi toate comentariile, observaţiile, propunerile pe care Consiliul Legislativ le-a făcut pe proiectul nostru şi pe care, de asemenea, reprezentanţii Comisiei de la Veneţia, în întâlnirile intermediare, le-au făcut. Am hotărât la nivelul comisiei ca în data de 27 ianuarie 2014, la orele 13,00 să ne reluăm activitatea cu discutarea acestor observaţii şi cu începerea demersului de finalizare a corpului de revizuire’, a explicat Crin Antonescu, preşedinte al comisiei.

El a precizat că foarte multe dintre observaţii sunt de formă, dar există şi câteva de fond.

Întrebat dacă mai sunt şanse ca referendumul pentru revizuirea Constituţiei să se facă în 2014, Antonescu a spus că nu poate da un răspuns în acest moment.

‘Având în vedere toate tulburările care s-au petrecut în urma legii referendumului modificat, Curtea Constituţională, explicarea deciziei, promulgarea de către preşedinte, nu pot să răspund în acest moment. În momentul în care o vom avea promulgată, vom putea calcula un calendar şi vom putea spune şi acest lucru’, a arătat preşedintele Senatului.

VEZI SI:

Magistraţii de la Curtea Constituţională, buget consistent pentru bilete de avion