Crin Antonescu: Dacă noii miniştri sunt validaţi de Parlament, preşedintele Traian Băsescu nu-i poate respinge

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat că noii miniştri nu vor putea fi respinşi de şeful statului, odată ce ei au fost validaţi de Parlament. Practic, validarea parlamentară exclude o acţiune similară din partea preşedintelui Traian Băsescu.

10 feb. 2014, 20:24
Crin Antonescu: Dacă noii miniştri sunt validaţi de Parlament, preşedintele Traian Băsescu nu-i poate respinge

„Dacă acest vot nu e obţinut, atunci rămâne vechiul guvern. Nu pică guvernul, nu e ca o moţiune de cenzură, dar nu există nici un risc. Nu e vorba de nici o instabilitate. Ce instabilitate avem noi că schimbăm un ministru sau doi? După acest vot se trimit la guvern doar miniştrii noi, nu şi cei vechi. Iar preşedintele nu-i poate respinge pentru că au fost validaţi de Parlament”, a spus liderul PNL.

De asemenea, el a mai spus că va avea loc şi o restructurare a formulei guvernamentale, iar după această restructurare se va merge în Parlament, pentru validare.

„Am stabilit ca mâine să facem o restructurare a formulei guvernamentale. Poate că şi alte partide, poate PC, UNPR, vrea să facă vreo schimbare. Şi după ce facem această restructurare, mergem în Parlament să-l validăm”, a spus Antonescu.