Crin Antonescu: Daniel Chiţoiu nu are mandat din partea PNL să-l schimbe pe Radu Gheţea de la CEC Bank VIDEO

Publicat: Luni, 18 Noiembrie 2013 14:28 // Actualizat: Luni, 18 Noiembrie 2013 15:11 // Sursa: romaniatv.net

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că liderii liberali nu i-au dat mandat ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, să-l schimbe din funcţie pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea întrucât deciziile referitoare la o bancă nu pot fi luate în cadrul conducerii unui partid.

"Domnul Chiţoiu nu are mandat special de la PNL să-l schimbe din funcţie pe domnul Gheţea pentru că PNL crede că activitatea unei instituţii bancare nu poate fi judecată în Biroul Permanent al unui partid", a declarat, luni, Crin Antonescu, adăugând că prestaţia unui şef de bancă nu poate fi evaluată pe criterii de natură politică, ci doar economice şi profesionale.

"N-am dat noi mandate privitoare la bănci niciodată", a mai spus preşedintele PNL.

Guvernul caută soluţii pentru a-l înlocui de la conducerea CEC Bank pe Radu Graţian Gheţea, informează România TV. Problema Executivului este să găsească soluţii pentru a evita plăţile compensatorii pentru Gheţea.

Primul pas ar fi o analiză a mandatului lui Radu Gheţea, un eventual rezultat negativ putând duce la schimbarea lui şi introducerea unui Consiliu de Supraveghere la CEC Bank.

Contractul de mandat al lui Gheţea a fost reînnoit în 2011 şi urmează să se încheie în 2015. Pentru Guvern problema majoră este că înlocuirea sa poate duce la acordarea unor plăţii compensatorii pentru cel demis, existând precedentul de la Eximbank atunci când plăţile compensatorii au ajuns la 2.000.000 €.

O altă potenţială problemă este legată de Banca Naţională. Conform legii, BNR trebuie să valideze noile conduceri ale băncilor din România, dar există precedente când avizul Băncii a fost negativ.

Ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat miercuri că a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu, şeful statului rugându-l să nu-l schimbe pe Radu Gheţea de la conducerea CEC Bank.

Întrebat dacă a fost sunat de către preşedintele Traian Băsescu în legătură cu schimbarea statutului CEC Bank şi păstrarea la conducerea CEC a lui Radu Gheţea, ministrul Finanţelor a răspuns: "M-a sunat în urmă cu 2-3 săptămâni pentru că este în procedură de schimbare statutul CEC Bank privind schimbarea modului de administrare. Cred că domnul Gheţea a dat fuga la domnul preşedinte Băsescu să ceară sprijinul pentru a nu fi schimbat. M-a rugat. I-am spus că în momentul în care luăm o decizie să schimbăm sistemul de administrare a CEC Bank, facem o evaluare a actualei conduceri, să vedem dacă banca a performat sub conducerea actualei conduceri. Dacă banca a performat, rămâne pe funcţie. Dacă nu, nu.".

Şi premierul Victor Ponta a declarat miercuri că a fost informat de faptul că ministrul Finanţelor a fost sunat (de către preşedintele Traian Băsescu n.red.) în legătură cu menţinerea lui Radu Gheţea la conducerea CEC, "mai puţin partea cu rugatul".

"Am fost informat. E colegul meu. Mi-a spus că a fost sunat de preşedintele Băsescu. Nu includea şi partea cu rugatul", a spus Ponta.

Declaraţia ministrului Chiţoiu vine în contextul în care Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de peste 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.

 

 

loading...
10 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 dec 10:11
...sub conducerea actualei conduceri. Dacă banca a performat, rămâne pe funcţie. Dacă nu, nu.”. Citeste mai mult pe RTV.NET
...
19 nov 00:20
...asemenea pericol, (…) există oameni care cred că până la sfârşitul lui 2004 era bine, şi nu era bine deloc”, a răspuns liderul PNL. De asemenea, Antonescu a fost întrebat la ce anume se referă. “La ...
18 nov 18:01
Votează email 0 email
...sub conducerea actualei conduceri. Dacă banca a performat, rămâne pe funcţie. Dacă nu, nu.”. Citeste mai mult pe RTV.NET ...
18 nov 16:31
...şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.     Stirea originala: AICI cec ...
18 nov 16:06
...la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.     Source Article from http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-daniel-chitoiu-nu-are-mandat-din-partea-pnl-sa-l-schimbe-pe-radu-ghetea-de-la-cec-bank_109347.htmlCrin Antonescu: Daniel Chiţoiu nu are mandat din...
18 nov 15:21
...pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea întrucât deciziile referitoare la o bancă nu pot fi luate în cadrul Citește mai departe…. Citeste toata stirea Crin Antonescu: Daniel Chiţoiu nu are mandat din partea PNL să-l schimbe pe Radu Gheţea de la CEC Bank...
18 nov 15:20
Răspunde | Votează email -1 email
VIO
DOROBANTU VALENTIN , DEVENIT PESTE NOAPTE MANAGER PRIVAT LA CFR CALATORI CU UN SALARIU DE APROXIMATIV 400 MILIOANE DE LEI VECHI LUNAR, NUMIT DE FENECHIU, UNUL CONDAMNAT LA CINCI ANI CU EXECUTATRE DE O PRIMA INSTANTA , EL, ADICA DOROBANTU, INTELEGAND , CA ATUNCI CAND AJUNGI IMPARAT TREBUIE SA "PRADUIESTI " TOT , REPEDE SI IN GASCA , IN GASCA SI CU SPECIALISTA IN ACHIZITII "IN TOTALITATE LEGALE"
NU ARE ROST SA DEZVOLTAM AICI CE A "MANARIT" ACEASTA GASCA IN PERIOADA , IANUARIE-NOIEMBRIE 2013, SUNT SUTE DE MILIOANE DE EURO LA MIJLOC , ESTE PROBLEMA EXCLUSIVA A DNA SI DIICOT , DAR ACESTA GASCA TREBUIE SA PLATEASCA ...
18 nov 14:56
...pe preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea întrucât deciziile referitoare la o bancă nu pot fi luate în cadrul Citește mai departe…. Citeste toata stirea Crin Antonescu: Daniel Chiţoiu nu are mandat din partea PNL să-l schimbe pe Radu Gheţea de la CEC...
18 nov 14:40
...CEC Bank, Radu Gheţea întrucât deciziile referitoare la o bancă nu pot fi luate în cadrul Citește mai departe…

...
18 nov 14:35
...cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.     Sursa: http://www.romaniatv.net/crin-antonescu-daniel-chitoiu-nu-are-mandat-din-partea-pnl-sa-l-schimbe-pe-radu-ghetea-de-la-cec-bank_109347.html cec ...
1
EUR
4.8418
RON
13 Jul
noapte 15 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H