Crin Antonescu, despre Iohannis: „Este un preşedinte care măcar nu a fost MAHALAGIU şi nu s-a pretat la mizerii”

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că primul mandat al lui Klaus Iohannis a fost unul "sub aşteptările" sale, însă unul mult mai bun decât ceea ce s-a întâmplat pe vremea lui Traian Băsescu. Senatorul liberal a arătat că "măcar am avut un preşedinte care nu a fost mahalagiu, care nu s-a pretat la tot felul de mizerii" aşa cum a făcut fostul şef al statului.

08 dec. 2015, 10:45
Crin Antonescu, despre Iohannis: „Este un preşedinte care măcar nu a fost MAHALAGIU şi nu s-a pretat la mizerii”

Crin Antonescu a precizat că ultima dată a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis la celebrarea PNL, în primăvara acestui an.   

Întrebat cum a fost, în opinia sa, primul an de mandat al lui Iohannis, Antonescu a spus: „Sub aşteptarile mele, dar asta e problema mea, nu a domnului Iohannis. Dar mult peste ce s-a întâmplat în ultimii ani, măcar sub aspectul decentei. Am avut măcar un preşedinte care nu a fost mahalagiu, care nu s-a pretat la tot felul de mizerii cum a făcut dl. Basescu. A avut măcar un comportament demn, chiar dacă uneori mai discret, mai palid”.

Antonescu a reluat ideea că PNL se află într-o criză de identitate şi a spus că Dacian Cioloş ar fi o variantă pentru şefia partidului. 

Capabili in principiu poti să socotesti multi oameni. Pot să îmi imaginez cu uşurinţă că Dacian Ciolos ar fi capabil să preia conducerea PNL, pot să imi imaginez că unul dintre cei doi copresedinţi actuali ar fi capabil să conducă singur partidul. Capabil să conducă un partid este in principiu oricine castiga in Congres. Cum il conduce e greu de anticipat pentru ca au fost oameni indiscutabil valorosi care, din diverse motive, au avut mandate nefericite în fruntea unor partide. Au fost si oameni mai putin stralucitori inainte sa fie presedinţi de partide si au avut mandate fericite. (…)

Crizele de identit se depasesc greu. (…) PNL nu a depasit-o,  nu va fi un proces usor, dar sunt optimist, are datele sa o depaseasca„, a precizat fostul şef al PNL.

Senatorul a reiterat totodată că nu doreşte să mai revină la vârful politicii: „Probabil voi parasi politica de tot la sfârşitul acestui mandat. (…) Viata parlamentară, din pacate,  in ultima vreme a devenit cu totul neinteresanta, dar este doar o perioada si sper ca acest lucru va trece”.

În ceea ce priveşte relaţia pe care o are cu fostul premier Victor Ponta, Antonescu a arătat că nu este „una de prietenie”, dar nici nu-i poartă „ranchiună”.

Victor Ponta stie foarte bine, eu am darul uitarii bune… Sunt extraordinar de multe detalii si te inspaimanti dacă te uiti cat de incorect a fost comportamentul cauţionat de Victor Ponta din momentul venirii la  guvernare în 2012, cât a durat USL.  (..) Relaţia mea personală cu Victor Ponta este una normala, nu aş califica-o de prietenie, dar în nicun caz nu ii port ranchiuna pt ca, pâna la urmpp, a platit pretul politic pentru erorile pe care le-a comis„, a conchis Antonescu.