Ce aşteaptă Antonescu de la Ponta: Înţeleaptă ar fi RETRAGEREA propunerilor pentru procurori VIDEO

Copreşedintele USL Crin Antonescu a declarat, miercuri, după şedinţa PNL, că mutarea cea mai înţeleaptă pe care ar putea să o facă Victor Ponta în acest moment este să retragă propunerile făcute pentru funcţiile de şefi ai Parchetelor. În caz contrar, spune el, problema justiţiei revine exclusiv în sarcina "cuplului Victor Ponta - Traian Băsescu".

03 apr. 2013, 17:36

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a subliniat că nu acceptă argumentele aduse de Victor Ponta în favoarea propunerii Laurei Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef al DNA, pe care a făcut-o în calitate de ministru interimar al Justiţiei.

„Decizia luată de către Biroul Permanent Naţional este ca în condiţiile în care premierul Victor Ponta persistă în formula pe care a insistat şi în propunerile de numiri pe care le-a făcut în înţelegere cu Traian Băsescu, PNL nu îşi mai asumă responsabilitatea pentru Ministerul Justiţiei e o poziţie validată unanim de BPN”, a declarat Crin Antonescu.

Un lucru înţelept ar fi retragerea acestor propuneri, desemnarea unui ministru al justiţiei sau asumarea parcurgerii unor proceduri normale la capătul cărora să nu stea o înţelegere politică, ci o încercare de a da o şansă independenţei justiţiei”, a subliniat Crin Antonescu.

În caz contrar, spune Antonescu, „mergem mai departe cu Guvernul fără nicio răspundere pentru problema Justiţiei, care este exclusiv în responsabilitatea cuplului, binomului Victor Ponta – Traian Băsescu”.

Liderul liberal a precizat că în şedinţa de partid s-a votat în unanimitate pentru păstrarea coaliţiei de guvernare. „Asta arată că PNL înţelege prin guvernare altceva decât cramponarea de nişte bucăţele de putere. Dacă în toată această criză PNL nu a pus problema de rupere a Guvernului nu a făcut-o pentru a rămâne cu orice preţ la guvernare. Am persistat în a face parte din Guvern şi în a merge mai departe pentru că în joc sunt opiniile, părerile noastre, ale PSD-ului şi ale altor oameni politici”, a explicat Antonescu.

Crin Antonescu a precizat că USL merge înainte, dar a subliniat că nu este dispus să accepte „compromisuri pe care le fac alţii”. „În ce-l priveşte pe Traian Băsescu şi relaţia cu domnia sa, eu nu am acceptat niciun compromis cu titlul că e ultimul. Singurul compromis este acela de a păstra relaţii instituţionale corecte pentru că nu avem de ales. Dar compromisuri precum rezolvarea problemei procurorilor nu le-am acceptat”, a arătat Antonescu.

Preşedintele PNL a mai spus că decât să gireze numirea şefilor propuşi de Victor Ponta la parchete, liberalii au preferat să renunţe la Ministerul Justiţiei: „Premierul era de acord să desemnăm un ministru, cu condiţia ca propunerile pe care le-a făcut să rămână. Altfel, am fi luat ministerul, am fi retras propunerile şi am fi respectat procedurile”.

Întrebat dacă va mai discuta cu premierul Victor Ponta despre nominalizarea viitorului ministru al Justiţiei, Antonescu a răspuns: „Nu. Ministerul din acest moment e responsabilitatea PSD, pot pune pe oricine. Aş putea face chiar nişte sugestii, că doar nu s-a terminat cu doamna Kovesi lumea. E domnul Morar liber, e doamna Macovei…„.


loading...