Crin Antonescu, mulțumit că are cu cine vota la Primăria Capitalei: ”Pe Sebastian Burduja. Este un om tânăr, care vine cu un program, a scris și o carte”

Fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat că nu este în măsură să prevadă rezultatele alegerilor pentru Primăria Capitalei, dar este mulțumit că are un candidat pe care s-a hotărât deja să-l voteze.
Mircea Filipescu
08 mai 2024, 22:17
Crin Antonescu, mulțumit că are cu cine vota la Primăria Capitalei: ”Pe Sebastian Burduja. Este un om tânăr, care vine cu un program, a scris și o carte”

”În ce privește Primăria Capitalei eu nu fac nici pronosticuri, cu atât mai puțin profeții. Sunt mulțumit că în această situație am deja, și nu cred să se schimbe, o opțiune de vot. Eu îl voi vota pe Sebastian Burduja pentru că mi se pare că este un om tânăr, este singurul nou care n-a mai condus Bucureștiul sau un sector și este un om care vine cu un program, a scris și o carte, și în orice caz îl văd în fiecare zi dorind să facă această dezbatere care este miezul democrației și este condiția absolut necesară a unor alegeri.

Faptul că și domnul primar general și alți contracandidați refuză sau amână sau evită chestiunea asta mi se pare inacceptabil. Dar, repet, măcar aici am o formulă și indiferent cine va câștiga, pentru mine votul util înseamnă votul dat celui în care cred sau celui în șansa căruia cred că ar putea schimba ceva în bine.”, a declarat Crin Antonescu, la Digi24.

Antonescu a comentat și șansele lui Klaus Iohannis de deveni secretar general al NATO după ce își termină actualul mandat de președinte al României.

„E mai puțin important pentru destinul României. Este important din punct de vedere prestigios ca un fost președinte al României, în cazul nostru, să ocupe o funcție așa importantă precum secretar general al NATO, sau oricare alta despre care se vorbește. Dar nu mie se pare esențial. România nu câștigă enorm sau nu pierde dacă acest lucru se întâmplă sau nu se întâmplă.

Chiar nu știu că nu am niște date. Cred că poziția Statelor Unite a fost destul de clară, dar mi se pare mai puțin important pentru viitorul României”, a declarat Crin Antonescu.

Crin Antonescu, despre prezidențiale: ”Mi se pare de neconceput ca PNL să nu aibă un candidat propriu”

În privința alegerilor prezidențiale, Crin Antonescu a spus că ar vrea să vadă o luptă a ideilor și că ar fi de neconceput ca PNL să nu aibă un candidat propriu.

”În ceea ce privește președinția României, se vehiculează niște nume, niciunul încă oficial. PNL și-a conturat opțiunea pentru un candidat și îl promovează. Pe mine mă interesează mai puțin niște nume și niște figuri, strict pictografic, fotografic.

Mă interesează niște idei și aștept, sper, să întâlnesc în pregătirea acestor alegeri prezidențiale apropiate o confruntare de idei. Pentru că președintele viitor al României, în opinia mea, are foarte multe lucruri de făcut, are de identificat corect și de mobilizat elitele românești în slujba societății, are de credibilizat clasa politică din România, instituțiile politice, are de făcut ordine în valori, de impus valori, are de a se înconjura cu oamenii cei mai capabili pe care îi poate găsi, și nu cu mediocrități uneori jalnice.

Are de comunicat cu societatea românească într-o perioadă care nu e deloc simplă, și care nici în viitor nu se anunță una foarte liniștită. Deci, idei. Profil conturat de idei credibil conturate. Asta trebuie să însemne bătălia pentru acest fotoliu de la Cotroceni.

Mie mi se pare de neconceput ca PNL, la pretențiile și la așteptările care există de la el, să nu aibă un candidat propriu. Cred, de asemenea, că a avea mai multe posibilități, pare să se fi conturat una care e cea firească – președintele partidului, deci nu cred că ne vom întâlni cu situația în care PNL să susțină un alt candidat.”, a declarat acesta.

Crin Antonescu: ”Nu se pune problema să-l consiliez pe Nicolae Ciucă”

Întrebat dacă el ar putea fi o variantă de candidat pentru PNL, Crin Antonescu a declarat că nu există niciun scenariu în care acest lucru să fie posibil.

„În niciun scenariu. Eu am spus demult adio, nu la revedere, exercițiului politic direct. Am spus ce aveam de spus în îndelungata perioadă în care am făcut politică, mă interesează politica în cel mai înalt grad, dar nu mi-e dor deloc. Timpul meu a trecut. Dacă cineva dorește să stăm de vorbă, să ne sfătuim, dacă cineva crede că aș putea avea o idee folositoare celor care fac politică astăzi, cu tot dragul, dar în niciun caz nu ne întoarcem în timp, chiar dacă am vrea, dar oricum nu vreau,” a declarat Crin Antonescu.

Fostul lider PNL spune că l-ar consilia pe Nicolae Ciucă, „dacă experiența cuiva atașat de anumite valori, dacă experiența cuiva care a condus acest partid și a activat atâția ani în acest partid i-ar putea servi.”

„Nu se pune problema să-l consiliez pentru că nu sunt deloc sigur că eu știu anumite lucruri, dar dacă experiența cuiva atașat de anumite valori, dacă acele valori sunt comune, dacă experiența cuiva care a condus acest partid și a activat atâția ani în acest partid i-ar putea servi cumva domnului președinte, cu mare drag, cu mare plăcere. Dar importante sunt valorile, nici măcar sigla unui partid, nici măcar amintirile mai mult sau mai puțin plăcute nu pot ține loc valorilor. Pentru ce valori ne luptăm, pentru ce valori vrem să construim, asta este esențial și în funcție de asta ne susținem și se și consiliem unii pe alții,” a precizat Antonescu.

Citește și: EXCLUSIV Sebastian Burduja, după ce Florin Piersic a trebuit să fie transferat de la Cluj în Capitală pentru a putea fi tratat: ”Văd un mare spital la București, precum cele din Istanbul sau Viena”

Spynews
Tzancă Uraganu, gest impresionant în memoria lui Lucas. Ce decizie a luat în carieră, pentru nepoțelul său, care a murit: ”Am promis” / FOTO
Bzi.ro
Soția lui Radu Mazăre este însărcinată! Cum a reacționat acesta, la ieșirea din închisoare
Fanatik.ro
Băutura adorată de români al cărei preț va exploda. Un simplu pahar va fi considerat un adevărat lux
Capital.ro
SE PLĂTESC 15.000 de lei pentru români. Decizia anunțată astăzi, 30 MAI: Luăm o măsură importantă
Playtech.ro
Fotografiile pe care Lavinia Pîirva le-ar vrea şterse de pe internet! Ce făcea în tinereţe, imagini INDECENTE
DailyBusiness
Locuri de muncă pentru români! Salariile depășesc 7.000 de lei!
Adevarul
Caravană electorală, atacată cu bâtele într-o comună din județul Buzău VIDEO
Spynews
Hidrologii, anunț de ultimă oră! Pericol de inundații în mai multe județe din țară. A fost emis un cod galben de viituri / FOTO
Spynews
EXCLUSIV! Fostul iubit al Cristinei Pucean, acuzații extrem de grave la adresa dansatoarei și a familiei ei! Bărbatul susține că a fost păcălit și își vrea banii înapoi! Declarații pentru Spynews.ro!
Evz.ro
Prințesa Kate, vedeta familiei regale. Trăsăturile care o pun în centrul atenției
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Are 75 de ani, dar arată ca la 30, are o avere impresionantă și își caută iubit la 12 ani de când a divorțat
wowbiz.ro
Ce i-a făcut Iancu Sterp lui Jador în momentul în care l-a văzut, după ce mama Geta l-a jignit
Cancan.ro
Câți euro a primit Sorin Pușcașu pentru cele 19 săptămâni la Survivor All Stars. Îi datorează o parte din bani lui Zmărăndescu!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Codul penal urmează să sufere modificări: Părinții care îți abuzează fizic sau emoțional copiii riscă pedeapsa cu închisoarea
Capital.ro
Devine interzis în TOATĂ EUROPA. Schimbare drastică dictată de la vârful UE
StirileBZI
Creșterea salariului minim va duce la un val de scumpiri. Experții spun că este un efect de domino
Prosport.ro
FOTO. Rusoaica superbă s-a cuplat cu un milionar mai tinerel ca ea! Cum arată Anna
stirilekanald.ro
Raisa, ucisă de vărul ei! Băiatul a recunoscut ce i-a făcut! Detalii șocante
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'