Crin Antonescu: NU RENUNŢ la candidatura pentru prezidenţiale. EXCLUD o candidatură independentă

Crin Antonescu a declarat, luni, înaintea şedinţei Delegaţiei Permanente în care s-a stabilit prezidenţiabilul PNL, că nu renunţă la candidatura pentru prezidenţiale, dar a exclus varianta unei candidaturi independente.

21 iul. 2014, 12:42
Crin Antonescu: NU RENUNŢ la candidatura pentru prezidenţiale. EXCLUD o candidatură independentă

Crin Antonescu nu a dorit să comenteze sondajele de opinie comendate de PNL, în care Klaus Iohannis este mai bine clasat decât acesta.

„Nu le comentez (n.r. – rezultatele sondajului). Este un sondaj pe care nu mi-l asum, dar pe care nu-l contest”, a spus Antonescu, citat de Agerpres. Fostul şef al liberalilor a precizat că nu va cere realizarea unui alt sondaj, amintind că în urmă cu zece zile a propus să se treacă la vot fără sondaje, în condiţiile în care nu au fost făcute analizele iniţiale.

CITEŞTE ŞI CANDIDATUL PNL la prezidenţiale: Klaus Iohannis îl învinge pe Crin Antonescu

Antonescu este decis însă să ceară votul delegaţilor. ‘Aici pare că nu se înţeleg nişte lucruri de mai multă vreme şi să mai încercăm o dată. Nu este vorba că mai cer eu sau cere cineva. Orice desemnare a unui candidat de către un partid este o decizie politică. Ea trebuie formalizată cumva. Ea nu se poate lua în constatarea unor sondaje, ea pur şi simplu în baza sondajelor, în baza tuturor factorilor pe care cineva îi poate avea în minte atunci când ia o decizie, trebuie să însemne o decizie luată prin vot de un for al unui partid. În conformitate cu statutul, Delegaţia Permanentă’, a afirmat fostul lider al PNL.

Antonescu a subliniat că îşi menţine declaraţia că este cel mai potrivit candidat din partea PNL. De asemenea, Antonescu a indicat că nu i-a cerut nimeni să se retragă din cursa pentru desemnarea candidatului PNL la Preşedinţie.

Fostul lider al PNL a pledat pentru un vot uninominal în cazul desemnării candidatului la Preşedinţie, dar a afirmat că dacă se va decide să fie vot secret, nu are nimic împotrivă, dar că acest tip de vot va responsabiliza anonim conducerea liberalilor.

CITEŞTE ŞI CANDIDATUL PNL la prezidenţiale. Al doilea sondaj de opinie: Cum sunt cotaţi Klaus Iohannis şi Crin Antonescu

Crin Antonescu a exclus varianta unei candidaturi independente la alegerile prezidenţiale.

„Nu am vorbit niciodată despre o candidatură a mea dacă partidul desemnează pe altcineva, exclud o candidatură independentă”, a spus Antonescu.

Liberalii vor decide, luni, în şedinţa Delegaţiei Permanente, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale. Klaus Iohannis se pregăteşte să intre în cursa pentru Cotroceni, după ce, în sondajele interne ale partidului, a obţinut un scor mai bun decât Crin Antonescu.