Crin Antonescu: PNL are o problemă de identitate. Iohannis a făcut două greşeli majore

Fostul președinte al PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri seară, că partidul pe care l-a condus nu mai are o identitate și a criticat conducerea liberalilor pentru faptul că n-a avut o viziune pe care s-o prezinte în campania electorală.

22 dec. 2016, 07:44
Crin Antonescu: PNL are o problemă de identitate. Iohannis a făcut două greşeli majore

”Problema, tema sau provocarea PNL nu este în nici un fel legată de o persoană sau, și mai puțin, de persoana mea. (…) PNL nu are doar problema unui om, are o problemă de identitate, pentru că a pierde niște alegeri nu e o catastrofă (…). Problema e să știi care este identitatea ta, la ce anume răspunzi cu 2%, 20% sau 70% din societate și încotro te duci cu ei. Eu cred că România are nevoie de oameni politici și de partide care să gândească întreg, pentru că secretul simplu al democrației este ca părțile, partidele, să acționeze cu viziunea întregului și cu proiecte pentru întreg”, a spus Crin Antonescu.

Potrivit acestuia, PNL a avut ca temă de campanie electorală doar persoana lui Liviu Dragnea, a lui Victor Ponta sau a lui Călin Popescu Tăriceanu.

”Eu nu pot să fac campanie având o singură temă pentru români. ”Măi, români, Dragnea are dosar; măi, români, Ponta e urmărit; măi, români, Tăriceanu a depus mărturie mincinoasă”. Cine să te voteze? (…) Care e România mea pe care a prezentat-o PNL? România e să-l torn încă o dată pe Dragnea că are dosar? Dar nu e treaba ta. E treaba lui Dragnea, a justiției. (…) Ce a oferit în această campanie dreapta, PNL? Un fel de asistență pentru DNA? Nu are nevoie DNA. Un fel de turnătorie publică, arătând cu degetul către ceilalți? Nu! Care este proiectul, care este viziunea pentru următorii ani? (…) Vorbesc de nevoia unei forțe politice de dreapta, europene, naționale, ziditoare”, a spus fostul lider liberal, scrie Agerpres.

El a criticat și modul în care președintele Klaus Iohannis s-a comportat în campania electorală și după alegeri.

”Cred că în vreme ce Dragnea a parcurs etapele și a punctat corect, Klaus Iohannis a făcut cel puțin două greșeli. Una — 1 Decembrie. Ești șeful unui stat în care există un ceremonial, măcar atât, de sărbătoarea națională. Omul acela, indiferent ce părere ai despre el—și nu cred că am eu o părere mai bună despre domnul Tăriceanu decât are domnul Iohannis — este președintele Senatului, următorul om după tine în ierarhia statului. Nu-l mai recunoști? (…) E vorba doar de o formalitate, trebuie să-l inviți acolo. Celălalt președinte (Liviu Dragnea—nr.), dacă el e parlamentar, președinte de partid, că a fost condamnat sau nu și indiferent pe ce, cheamă-l acolo. Astea sunt lucruri care cred că au costat din punct de vedere electoral. Al doilea lucru. Dacă dorești să joci, ca președinte, e bine să joci jocuri mai măricele. Dacă vrei să încerci să construiești, să prefigurezi o majoritate, încearcă s-o faci din timp, încearcă s-o faci dinainte de vot, nu după să-l chemi pe Tăriceanu. (…) Nu se poate, fiindcă te expui unei crize de imagine, acolo unde ar trebui să fii mai tare. Acesta-i rezultatul, 45% un partid? Nu mai stai la discuții, îl chemi, îi dai mandatul”, a mai spus Crin Antonescu.