Crin Antonescu, prea timid pentru căsătoriile gay. Vezi ce i-a răspuns lui Remus Cernea

Crin Antonescu spune e prea timid ca să-şi exprime acordul pentru căsătoriile între homosexuali. El a fost rugat de deputatul Remus Cernea să semneze un proiect de lege care să le permită persoanelor de acelaşi sex să încheie un parteneriat civil.

19 iun. 2013, 11:45
Crin Antonescu, prea timid pentru căsătoriile gay. Vezi ce i-a răspuns lui Remus Cernea

O să mă documentez, în plus o timiditate fundamentală mă caracterizează, n-aş vrea să încep eu chestia asta. Măcar după dumneavoastră„, i-a răspuns preşedintele Senatului, Crin Antonescu, lui Remus Cernea, la solicitarea acestuia de a semna un proiect de lege care să le permită persoanelor de acelaşi sex să încheie un parteneriat civil.

I-am cerut preşedintelui Crin Antonescu să fie primul care o semnează pentru că a susţinut public faptul că nu e susţinător al căsătoriilor între persoane de acelaşi sex, dar susţine parteneriatul civil„, a explicat Remus Cernea. Chiar dacă în prima fază a fost refuzat, Remus Cernea nu se lasă.

Citeşte şi Antonescu: Căsătoria se face între un bărbat şi o femeie, asta nu înseamnă homofobie

Potrivit România TV, el promite că va încerca din nou să-i obţină semnătura lui Crin Antonescu, săptămâna viitoare. Mai mult, va merge şi la premierul Victor Ponta.

Proiectul iniţiat de Remus Cernea prevede înfiinţarea parteneriatului civil încheiat la un notariat între două persoane care decid să convieţuiască împreună.