Crin Antonescu, reacţie dură după acuzaţiile de trafic de influenţă: Sunt aberaţii, fantasmagorii VIDEO

Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL, se află în mijlocul unui scandal iscat de fosta noră a lui Virgil Măgureanu. Aina Măgureanu a făcut un denunţ la DNA în care povesteşte despre mai multe ilegalităţi care ar fi fost comise de fostul preşedinte al PNL pentru a intra în posesia unui apartament mai scump decât îşi permitea. În schimb, Antonescu a declarat în exclusivitate pentru România TV că acuzaţiile sunt false.

15 mart. 2016, 12:08
Crin Antonescu, reacţie dură după acuzaţiile de trafic de influenţă: Sunt aberaţii, fantasmagorii VIDEO

Alina Măgureanu a declarat la DNA şi la România TV că Crin Antonescu a cumpărat un apartament „mult subevaluat. „Noi stateam intr-un apartament mult mai mic care valora 480.000 si dansul statea in ditamai casa, formata din 2 apartamente, care a fost evaluata la 240.000”, a spus Alina Măgureanu.

Iar în schimbul apartamentului de lux, Crin Antonescu ar fi promis celor care l-au ajutat, în speţă omul de afaceri Florian Walter, contracte cu statul, mai susţíne fosta noră a lui Virgil Măgureanu. „Eu cred ca si domnul Walter a fost presat sa plateasca apartamentul acela in vederea alegerilor si a faptului ca urmau niste influente la primarie”, mai spune fosta noră a lui Virgil Măgureanu, în timp ce juristul Radu Ghiulbenghian, care o susţine în demersurile făcute la DNA, spune că au dovezi potrivit cărora Crin Antonescu „a influentat acordarea si prelungirea contractului de salubritate de catre Primăria Sectorului 1 si acordarea catre Romprest de catre Primăria Capitalei a unor contracte de deszăpezire.

Crin Antonescu respinge toate acuzaţiile ce-i sunt aduse de Alina Măgureanu şi a subliniat, la România TV că subiectul este „de cancan”: Eu va pot spune doar atat – foarte scurt si categoric si fara intentia de a alimenta un subiect care este de cancan: nu am avut niciodata niciun fel de alta relatie cu familia Magureanu, decat una strict comerciala. Am ajuns printr-o agentie imobiliara la blocul lui Marian Magureanu. Nu exista nimic, dar nimic adevarat in aceste declaratii. Examinez situatia de a da in juduecata acest cuplu de indivizi. Aceasta vanzare s-a facut cu acte in regula, cu o evaluare facita de experti ai bancii si la pretul pietei. Nu l-am cunoscut inainte de 2011, cand blocul se afla in constructie, si nici dupa aceea nu am avut niciun fel de relatie cu Magureanu si cineva din aceasta zona”.

Despre omul de afaceri Florian Walter, Antonescu spune că nu-l cunoaşte personal. „Nu il cunosc si nu l-am intalnit in viata mea si nu am avut nicio relatie directa sau indirecta cu Walter”.

„Sunt niste acuzatii aberante si calomnioase. Eu nu stiu care este situatia de familie si care sunt motivatiile doamnei, nici nu ma intereseaza. Actele stau la dispozitia oricui, iar toate aceste acuzatii formulate de respectiva doamna si de personajul dubios care o insotea s-ar putea sa ma determine sa o dau si in judecata. Este un apartament obisnuit, de 4 camere, cu o suprafata de circa 200 de m patrati. Despre interventiile mele la primarii… sunt fantasmagorii. Nu am facut nicio interventie la nicio primarie, mai ales ca este de notorietate ca din 2010 relatiile mele cu Chiliman s-au stricat”, a mai spus Crin Antonescu.