CRIN ANTONESCU s-ar teme de Departamentul de Stat al SUA

Candidatul PMP la Preşedinţie, Cristian Diaconescu, a declarat, duminică, la Galaţi, că este o speculaţie varianta ca fostul lider liberal Crin Antonescu să intre în PMP, susţinând că acesta 'se teme' de Departamentul de Stat al SUA.

27 iul. 2014, 11:30
CRIN ANTONESCU s-ar teme de Departamentul de Stat al SUA

Întrebat dacă ar exista posibilitatea ca Antonescu să intre în PMP, în condiţiile în care a absentat de la Congresul de fuziune PNL-PDL şi nu se mai regăseşte în noul partid de dreapta rezultat din fuziune, Diaconescu a răspuns: ‘Este o pură speculaţie. Nu văd niciun fel de argument ca domnul Antonescu să fie primit în PMP atâta vreme cât a fost unul dintre iniţiatorii şi susţinătorii loviturii de stat din vara anului 2012 şi se mai teme şi de Departamentul de Stat. Noi, aici, nu ne temem de Departamentul de Stat’.

Diaconescu a mai spus cp Partidul Mişcarea Populară (PMP) nu se poate pronunţa cu privire la un viitor comun cu noul PNL, atât timp cât cele două partide care au fuzionat, PNL şi PDL, nu au convenit asupra unui candidat comun iar noul partid nu are un proiect de ţară convenit cu societatea civilă.

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la Preşedinţie, huiduit la Galaţi

‘Este important ca orice gest de unitate să se bazeze pe un proiect de ţară, programul propus de un partid reunificat trebuie să cuprindă acele angajamente absolut naturale în relaţia cu societatea şi eu nu am văzut un program coerent din acest punct vedere. În acea zonă politică sunt mai multe formaţiuni care azi par a fi în proces de unificare, dar care sunt încă în proces de desemnare a candidatului la Preşedinţie. Până cele două – candidatul şi proiectul de ţară – vor fi clarificate, este foarte greu să dăm un răspuns la ideea de unificare care să cuprindă şi PMP‘, a afirmat Diaconescu.

Totodată, Cristian Diaconescu a caracterizat ca pe un semn de ‘imaturitate şi lipsă de respect la adresa simbolurilor naţionale’ decizia organizatorilor congresului de fuziune dintre PNL şi PDL de sâmbătă de a renunţa la o strofă a Imnului Naţional doar pentru a nu se pomeni numele de Traian.

‘Preluând angoasele fostului USL, am văzut că la conferinţa de ieri au tăiat o frază din Imnul României. Mi se pare un gest cu o simbolistică aparte care arată, oarecum paradoxal, imaturitate şi o formă de lipsă de respect la adresa simbolurilor naţionale, indiferent câte resentimente ar exista faţă de un politician sau altul’, a adăugat reprezentantul PMP.

Cristian Diaconescu: Probabil nu voi merge la vot dacă nu intru în turul II al prezidenţialelor

Cristian Diaconescu a participat, duminică, la Galaţi, la alegerea conducerii Organizaţiei Judeţene a PMP.