Crin Antonescu: Unii miniştri liberali se comportau ca nişte executanţi ai ordinelor primului-ministru

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a afirmat, la Hunedoara, că motivul pentru care a apărut criza guvernamentală a fost faptul că PSD nu a agreat înlocuirea miniştrilor liberali care ajunseseră să fie doar executanţi ai ordinelor venite de la Victor Ponta.

23 feb. 2014, 14:05
Crin Antonescu: Unii miniştri liberali se comportau ca nişte executanţi ai ordinelor primului-ministru

„Lucrul ce a generat criza nu este nici măcar propunerea lui Johannis. Este că am schimbat nişte miniştri pentru că un ministru nu poate fi doar un executant al dispoziţiilor primului-ministru pentru nu este doar un funcţionar. Un ministru, mai ales într-un guvern de coaliţie, este un generator şi gestionar de politici publice, un vector de voinţă politică. Din cauză că unii miniştri au început să se comporte mai curând ca nişte executanţi ai ordinelor primului-ministru decât ca reprezentanţi ai PNL, i-am schimbat (…) De aici a început bătălia”, a declarat Crin Antonescu referindu-se la remanierea guvernamentală pe care şi-o doreau liberalii.

Totodată, Antonescu a spus că refuzul lui Victor Ponta de a-l numi pe Klaus Johannis ca vicepremier şi ministru de Interne este generat şi de teama pe care i-o inspiră nivelul ridicat al popularităţii primarului din Sibiu. „Klaus Johannis are o încredere atât de mare – pe care nu i-a dat-o nici Victor Ponta, nici Antena 3 – încât să te enerveze, să nu-l suporţi. Asta dacă nu ai minte. Dacă ai minte, pe un asemenea om îl pui să lucreze pentru ţară pentru că este câştigul tău. A-mi spune cineva că nu-i de acord cu asta înseamnă a-mi spune că nu-i de acord ca PNL să aibă drept la decizie în ceea ce-l priveşte”, a afirmat liberalul.

Totuşi, preşedintele PNL nu a exclus total posibilitatea ca USL să reziste în continuare. „Dacă propunerile noastre pentru Guvern sunt trecute prin Parlament, mergem mai departe şi avem guvern”, a conchis Crin Antonescu.