Crinuţa Dumitrean şi alţi trei suspecţi din dosarul lui Ioan Oltean află SÂMBĂTĂ dacă vor fi arestaţi

Crinuţa Dumitrean, dar şi ceilalţi 3 suspecţi reţinuţi în dosarul lui Ioan Oltean, află sâmbătă dacă vor fi arestaţi preventiv. Înalta Curte decide dacă ei vor fi arestaţi, după ce ordonanţa de reţinere a expirat vineri seară. Ei au fost lăsaţi să plece acasă, târziu în noapte, potrivit România TV.

28 nov. 2015, 07:28
Crinuţa Dumitrean şi alţi trei suspecţi din dosarul lui Ioan Oltean află SÂMBĂTĂ dacă vor fi arestaţi

Fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean, a fost adusă, vineri seara, de la Maternitatea Polizu, în faţa instanţei de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar a fost transportată de urgenţă înapoi la spital, potrivit România TV. Acesteia i s-a făcut rău în timpul sălii de judecată.

Fostei şefei ANRP s-a făcut rău atunci când procurorii i-au spus că va fi reținută. Fosta șefă a ANRP a fost internată în spital miercuri seara, salonul  în care se află fiind păzit de poliție.

Medicii spun că aceasta riscă să nască prematur, urmând să se efectueze o serie de analize care vor stabili cât va mai rămâne bistrițeanca în spital.

„Aceasta este însărcinată în 28 de săptămâni și trebuie să rămână în spital, pentru că este o amenințare de naștere prematură”, a declarat pentru Antena 3, managerul Spitalului Polizu.

Potrivit procurorilor, Crinuța Dumitrean a făcut parte din comisia care a stabilit despăgubirile pentru mai mulți oameni de afaceri. Mihai Rotaru a primit de la instituția pe care Crinuța Dumitrean a condus-o preț de doi ani, o despăgubire de peste 100 de milioane de lei.

REFERAT DNA: „Ioan Oltean era ca un ŞEF pentru Crinuţa Dumitrean. Era o prezenţa constantă în biroul preşedintei”

Procurorii cer de asemenea arestarea lui Ioan Oltean, însă Parlamentul va lua o decizie în acest caz miercuri, în Comisia Juridică.

Oltean e acuzat că l-a ajutat pe Mihai Rotaru să primească o despăgubire record de 25 milioane de euro. Afacerea a fost girată de membrii comisiei ANRP, iar Oltean se comporta de parcă era şeful lor, spun procurorii.