Criptomoneda Squid Game, înșelătoria anului. A scăzut la 0 după ce creatorii săi au furat milioane de dolari de la investitori

E șoc pe piața bancară, după ce criptomoneda inspirată de serialul coreean Squid Game a scăzut la 0.

02 nov. 2021, 13:41
Criptomoneda Squid Game, înșelătoria anului. A scăzut la 0 după ce creatorii săi au furat milioane de dolari de la investitori

Criptomoneda Squid Game, înșelătoria anului.  Acesta pare să fi fos doar o înelătorie ce se ridică la rangul milioanelor de dolari.

Criptomoneda Squid Game, înșelătoria anului. A scăzut la 0 după ce creatorii săi au furat milioane de dolari de la investitori

Venită pe piață în urmă cu doar o săptămână, moneda a crescut de mii de ori în timp record, pentru ca acum să nu mai valoreze aproape nimic. Site-ul criptomonedei a dispărut şi paginile de pe reţelele sociale nu mai pot fi accesate.

Cum a evoluat criptomoneda Squid Game 1:35am: $38.19

2:35am: $89.91

3:35am: $93.64

4:35am: $434.70

5:35am: $2,856.64

5:40am: $0.0007926

Criptomoneda, numită SQUID, a crescut până la 2.861 dolari înainte de a scădea la 0 , potrivit CoinMarketCap. Înşelătoria, care a fost raportată de Gizmodo, se numeşte „tragerea  covorului”.

 

Asta înseamnă că escrocii îşi încasează monedele în schimbul banilor reali, devalorizând rapid valoarea criptomonedei.    Experţii în criptomonede au avertizat asupra mai multor semne care arătau că ar putea fi vorba de o înşelătorie. Cel mai clar semn era că oamenii care cumpărau criptomoneda nu mai reuşeau să o vândă.

Totodată, criticii Squid au subliniat că site-ul monedei avea greşeli gramaticale şi de ortografie.

„Este una dintre multele înselătorii în care sunt atraşi investitori naivi de către promotori rău-voitori”, a spus Eswar Prasad, economist la Universitatea Cornell, pentru BBC. El recomandă investitorilor să fie atenţi când cumpără criptomonede, întrucât nu există aproape niciun fel de supraveghere.

Squid putea fi cumpărată prin exchange-urile descentralizate PancakeSwap şi DODO, care permit vânzătorilor să relaţioneze direct cu clienţii, fără o autoritate centrală.

Citește și: Squid Game, serialul fenomen al momentului, dezlănțuie acțiunea în sezonul doi. Ce personaje ar putea reveni și care sunt noile provocări pentru concurenți
 

GIzmodo a dat numeroase avertismente că este o înşelătorie, inclusiv site-ul său (acum dispărut) fiind plin de greşeli de ortografie. Un alt semnal roşu: investitorii puteau cumpăra, dar nu puteau vinde SQUID.

De asemenea, CoinMarketCap i-a avertizat pe potenţialii investitori că SQUID este probabil o înşelătorie, afişând un avertisment de „precauţie extremă” la cumpararea acestei criptomonede.

Citește și: Creatorul serialului Jocul Calamarului dezvăluie cum i-a venit ideea scenariului. „M-am întrebat dacă m-aş înscrie într-un joc de supravieţuire, ca să câştig bani pentru familia mea”