Criptomonedele se prăbuşesc. Bitcoin a pierdut peste noapte tot ce a acumulat anul trecut

Bitcoin este în cădere liberă. Criptomoneda a pierdut tot ce a câştigat anul trecut şi este la minimul ultimelor 16 luni.

12 mai 2022, 12:16
Criptomonedele se prăbuşesc. Bitcoin a pierdut peste noapte tot ce a acumulat anul trecut

Bitcoin a scăzut joi la cel mai scăzut nivel din ultimele 16 luni, în timp ce prăbuşirea TerraUSD, un aşa-numit „stablecoin”, a evidenţiat presiunea de pe pieţele de criptomonede.

Cea mai mare criptomonedă din lume a coborât până la 26.970 de dolari, pentru a se situa la cel mai scăzut nivel din 28 decembrie 2020. În ultimele opt sesiuni, a pierdut o treime din valoarea sa, adică 13.000 de dolari.

Rusia interzice utilizarea și minarea de criptomonede. Bitcoin ar putea să se prăbușească sub 40.000 de dolari
Bitcoin a urcat în 2021 pentru a atinge maximul istoric de 69.000 de dolari în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Traderii spun că declinul său recent oglindeşte prăbuşirile din acţiunile tehnologice, în condiţiile în care Nasdaq a pierdut 6,4% în această săptămână.

Emmanuel Macron deschide larg ușa pentru Bitcoin. Cea mai mare platformă de tranzacționare a fost autorizată în Franța. CEO este un chinez
Un alt factor în joc este prăbuşirea spectaculoasă a TerraUSD, cândva a treia cea mai mare stablecoin din lume, care a rupt legătura cu dolarul în această săptămână pentru a cădea până la 30 de cenţi americani, relatează Reuters.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, s-a prăbuşit joi cu peste 10%, ajungând la un minim de 1.833 de dolari, cel mai scăzut nivel din iulie 2021.

„Mi-am pierdut toate economiile”, a scris un membru al thread-ului de Reddit r/TerraLuna. „Am cumpărat LUNA la 85 de dolari, nu știu ce să fac mai departe”.

Criptomoneda LUNA a avut o creștere uriașă începând cu ianuarie 2021, când era 0,64 de dolari pe unitate. Astfel, creșterea în intervalul 3 ianuarie 2021-1 mai 2022 era de 12.400%.

Altă persoană scrie că a pierdut un potențial câștig de 15.000 de dolari pentru că nu și-a vândut criptomonedele LUNA în aprilie, când prețul era de peste 100 de dolari.

„Trebuia să vând când era 100 de dolari, aș fi făcut un profit de 25.000 de dolari”, a scris userul No-Forever pe Reddit. „Dar m-am lăcomit sperând că voi câștiga suficienți bani ca să dau avansul pentru o locuință. Adio casă și economii”.

Moderatorii forumului cu peste 44.000 de membri au postat un anunț cu numere de telefon de ajutor, îngrijorați de consecințele prăbușirii.

„Am pierdut peste 450.000 de dolari, nu pot plăti ratele la bancă”, scrie un alt utilizator. „O să-mi pierd casa. O să devin un om fără adăpost”.

Prăbușirea Terra vine în contextul în care toată piața de criptomonede se confruntă cu scăderi puternice. În cazul Terra, scăderea a fost amplificată de problemele UST, o criptomonedă Terra de tip stablecoin a cărei valoare era legată de dolarul american. Criptomonedele stablecoin au valoarea legată de o clasă de active, precum o monedă forte sau o altă criptomonedă, pentru a asigura stabilitatea. La începutul săptămânii, UST s-a decuplat de la dolar și a scăzut la 0,29 de dolari pe unitate.


loading...
Partenerii noștri