Un nou caz grav în România: a murit fulgerător, la câteva ore după ce a plecat de la spital. Bărbatul a sfârşit în braţele soţiei

Cristi Irimia, de 44 ani, din Agapia, judeţul Neamţ, a murit la câteva ore după ce s-a întors acasă de la spital. Familia și prietenii acuză faptul că bărbatul ar fi fost tratat cu indiferență la Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului din Târgu Neamț.

13 mart. 2019, 13:04
Un nou caz grav în România: a murit fulgerător, la câteva ore după ce a plecat de la spital. Bărbatul a sfârşit în braţele soţiei

Cristi Irimia lucra la taxe şi impozite în cadrul Primăriie Agapia şi nu se ştia cu probleme de sănătate, scrie zch.ro. Miercuri noapte, în 27 februarie, a început să se simmtă rău, să îl doară în piept.

Şi, pentru că durerea a persistat, Cristi s-a dus la compartimentul de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Târgu-Neamţ. A fost vazut de un medic şi i-au făcut consultaţii.

Citeşte şi Scandal sexual la Spitalul din Târgu-Jiu. Ce măsuri au fost luate în cazul angajaţilor care îi filmau pe pacienţi în ipostaze intime

I s-a făcut o perfuzie, un control EKG, i s-a stabilizat tensiunea, i-a fost dat un tratament şi a fost trimis acasă. Despre această primă intervenție familia spune că a fost făcută cu profesionalism.

„Ce, te-ai învăţat să vii aici în fiecare zi, de ce nu te-ai dus la medicul de familie?”

Joi noaptea, s-a simţit din nou rău, dar a rămas acasă.

A urmat tratmentul, iar vineri dimineața, la serviciu, i s-a făcut rău şi s-a prezentat din nou la Urgenţe. De data aceasta, însă, nu l-a mai consultat nimeni şi nici nu i-au mai făcut analize. Nici măcar nu a fost trecut în registru.

Familia spune că fost trimis acasă, spunându-i se să meargă la medicul de familie.

„Când a ajuns acolo, înăuntru i s-a spus că ‘ce, te-ai învăţat să vii aici în fiecare zi, de ce nu te-ai dus la medicul de familie, o să-ţi treacă în 4-5 zile”, iar el i-a spus „doamnă, când să vin, când mor?!'”, a declarat Ovidiu Olteanu, colegul de serviciu al lui Cristi.

La 3 ore după ce a ajuns acasă, Cristi Irimia a căzut secerat în braţele soţiei.

A fost chemată salvarea, s-a încercat resuscitarea aproximativ 50 de minute, însă fără succes.

Atât colegii, cât şi familia sunt revoltaţi. Nu înţeleg de ce cadrele medicale nu l-au consultat din nou şi nu i-au făcut investigaţii.
Anchetă la Spitalul Târgu Neamţ

Conducerea Spitalului din Târgu Neamț a demarat o anchetă internă.

Managerul spitalului, dr. Florin Apostoae, a declarat că a decis iniţierea unei anchete interne privind „modul în care s-a efectuat triajul şi consultarea pacienţilor în ziua de 1 martie”.

„Suntem şocaţi de acest eveniment şi suntem alături de familie. Prin această anchetă, vom încerca să înlăturăm sau să sancţionăm orice problemă care ar fi putut determina această tragedie, astfel încât pe viitor să nu se mai întâmple.

Ceea ce vă pot spune este că nu mi se pare normal ca cel decedat să nu fie înregistrat în ziua de vineri când s-a prezentat la CPU”, a spus dr. Florin Apostoae.