CRISTI BORCEA a primit o lovitură dură de la CEDO

Publicat: Vineri, 16 Octombrie 2015 16:34 // Actualizat: Vineri, 16 Octombrie 2015 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Cristi Borcea s-a plâns că nu a fost informat clar în legătură cu natura acuzațiilor înainte de arestul definitiv, că nu a fost informat de căile de recurs disponibile și că în cazul său nu s-a aplicat principiul legii mai favorabile.

Potrivit motivării hotărârii de respingere ca neîntemeiată a plângerii depuse de Cristi Borcea, CEDO arată că, în cazul pretinsei încălcări a dreptului la un proces echitabil, „reclamantul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani și asociere pentru săvârșirea de infracțiuni și dosarul de urmărire penală i-a fost prezentat și a fost informat în detaliu cu privire la faptele de care este acuzat, precum și de încadrarea juridică a acestora”.

În ceea ce privește reclamația potrivit căreia nu ar fi beneficiat de o lege clară și previzibilă cu privire la aplicarea legii penale mai favorabile, Curtea Europeană a Drepturilor Omului „a reamintit că regulile cu privire la retroactivitate prevăzute de art. 7 din Convenție nu se aplică decât dispozițiilor care definesc infracțiunile și pedepsele prevăzute pentru sancționarea acestora; pe de altă parte, în alte cauze, curtea a apreciat că este rezonabilă aplicarea de către instanțele naționale a principiului tempus regit actum (n.red.: timpul guvernează actul – un act se încheie potrivit legii în vigoare la momentul întocmirii acestuia) în ceea ce privește legile de procedură”, scrie Digi24.ro.

Cristian Borcea execută 6 ani în închisoare în dosarul Transferurilor, fiind încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. El a fost condamnat alături de alţi grei ai fotbalului românesc: Gică Popescu, George Copos, Mihai Stoica, Ioan şi Victor Becali, Jean Pădureanu, şi Gheorghe Neţoiu. Procurorii au dovedit că aceștia au realizat ilegal transferurile unor jucători de fotbal din România la cluburi din străinătate.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Cristi Borcea dosar transferuri dosarul transferurilor sentinta Borcea
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 oct 19:36
...căile de recurs disponibile și că în cazul său nu s-a aplicat principiul legii mai favorabile. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
16 oct 16:46
...nu a fost informat de căile de recurs disponibile și că în cazul său nu s-a aplicat principiul legii mai favorabile. Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8744
RON
25 Oct
noapte 12 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H