Cristi Borcea rămâne la închisoare

Cristi Borcea rămâne la închisoare, magistrații Tribunalului București respingându-i contestaţia împotriva deciziei judecătorilor de luna trecută, prin care îi era respinsă cererea inițială de eliberare.

30 mai 2019, 08:56
Cristi Borcea rămâne la închisoare

Cristi Borcea a formulat o contestaţie împotriva deciziei judecătorilor de luna trecută, prin care îi era respinsă cererea inițială de eliberare. Era, practic, o ultimă carte pe care soțul Valentinei Pelinel o joacă pentru a scăpa rapid de închisoare.

Pe 24 aprilie, Judecătoria București a anunțat că Borcea nu va fi eliberat și a stabilit un termen de reiterare a cererii de liberare condiționată pentru luna septembrie a acestui an.

Chiar dacă nici la termenul de astăzi nu va reuși să-i convingă pe judecători, pe Borcea nu-l mai prinde finalul anului după gratii.

Citeşte şi A venit MOTIVAREA. De ce nu a fost eliberat condiţionat Cristi Borcea

Cristian Borcea a obținut contopirea pedepselor (cu cea din dosarul transferurilor, unde a fost eliberat condiționat). Au rezultat 7 ani și 6 luni de închisoare, din care este obligat să execute 2/3, adică 5 ani. Doar că din această pedeapsă se scade perioada petrecută după gratii în primul dosar, adică 4 ani și 4 luni. Rezultă că Borcea trebuie să rămână la Rahova timp de 8 luni, din care 3 luni și jumătate deja le-a efectuat. Cristian Borcea mai poate totuși invoca alte argumente precum: este unicul întreținător al familiei, se află într-o stare de sănătate precară sau condițiile improprii în închisoare.