Cristi Borcea: „Dinamo e în moarte clinică de 3-4 ani. Într-o lună i se ia oxigenul”. Contra: „Nu mai revin în România”

Fostul acţionar dinamovist Cristian Borcea a declarat joi că pentru Dinamo singura soluţie este să se facă un stadion şi să “pornească de jos”, menţionând că gruparea bucureşteană este în "moarte clinică de 3-4 ani".

03 dec. 2020, 18:56
Cristi Borcea: „Dinamo e în moarte clinică de 3-4 ani. Într-o lună i se ia oxigenul”. Contra: „Nu mai revin în România”

Cristi Borcea i-a criticat dur pe actualii investitori, despre care spune că nu au contribuit cu nimic la salvarea clubului, dar exclude o revenire a sa lângă echipa din Ştefan cel Mare, lăsând o portiţă deschisă pentru o eventuală implicare a fiului său, Patrick.

„Păi ce investitori? Să vii să îţi asumi, să faci poze, să desfiinţezi un club. Singura variantă este dacă o să se ia de la zero. Eu niciodată nu mai vin, dar pe Patrick poate da, poate o săl vedeţi, că el e tânăr”, a spus Borcea la DigiSport.

Cristi Borcea anunţă falimentul la Dinamo

„Am văzut prin presă că mâine mă duc la Guvern. Nu am nicio legătură. Patrick poate să meargă, dar eu nu am nicio treabă. Am avut o perioadă cu Dinamo, când era la desfiinţare, când era Cornel Dinu, în 1995. Dacă nu venea nea Cornel, era desfiinţată. Şi ştiu prin ce am trecut. Vorbeam cu nea Cornel aseară, era o situaţie foarte grea, dar acum e o situaţie pe care nu o mai poate salva nimeni.

Singura soluţie e să se facă un stadion şi să pornească de jos. Nimeni, indiferent cât are, 200, 300, 500 de milioane, nu riscă să bage 10 milioane, să ajungă pe zero, să mai bage 10 să termine campionatul şi apoi să mai bage 10 că poate intră în play-off. Deci e exclus. Nu retrogradare, ci faliment. Jucătorii străini au venit pentru bani. Salariile care s-au făcut la Dinamo, v-am spus despre ele.

Dinamo e în moarte clinică de 3-4 ani. Într-o lună i se ia oxigenul, nu va mai fi nimeni şi nimic la club. Uite, Craiova a renăscut şi a devenit ăuternică cu un stadion nou, Rapid, la fel, a renăscut şi o să vezi că va deveni o forţă. Dinamo e în cea mai grea perioada din istoria clubului”, a mai spus Cristi Borcea.

Citeşte şi: Aici a murit Maradona. Şocant, casa în care a decedat legendarul fotbalist fusese improvizată dintr-o sală de jocuri şi nu avea baie normală

Contra a plecat de la Dinamo: Nu mai revin în România

Antrenorul Cosmin Contra a părăsit, joi, echipa Dinamo, supărat pe patronii spanioli ai clubului, care nu l-au plătit şi, cu toate acestea, a spus că nu mai revine în România.

„Plec cu sentimentul că puteam să fac mai mult pe temă sportivă, dar asta e. (n.r. – dacă i se pare corect cum a fost tratat de conducerea clubului) Nu e treaba mea, e treaba celor care conduc clubul în momentul de faţă. Eu am încercat să-mi fac treaba cât mai bine şi fiecare persoană are o limită. Limita mea a ajuns peste limită. Nu regret că am venit la Dinamo, Dinamo întotdeauna… Am plecat în fotbalul mare de la Dinamo, am venit acum trei ani de zile, am fost aproape să câştig campionatul şi am câştigat Cupa Ligii. E un club care merita aceste efort. Trebuie să se înţeleagă că sunt anumite lucruri şi sănătatea, care e mai presus de orice. Îmi pare rău că nu am puttu să fac mai mult şi sigur, mâine, băieţii vor câştiga şi vor continua seria asta bună începută. (n.r. – dacă ar mai reveni la Dinamo, într-o altă situaţie) Nu, nu mai revin în România”, a declarat Contra, la plecarea de la Săftica.

Cosmin Contra a preluat echipa Dinamo la 26 august. De atunci, formaţia condusă de el a înregistrat două victorii, două rezultate de egalitate şi şase înfrângeri, în Liga I, precum şi o victorie în Cupa României.