Cristi Borcea: Dorm două ore pe noapte şi visez şobolani. Merg la terapie psihiatrică la Geneva, nu mă îmbogăţesc din afaceri cu statul

Cristi Borcea spune că doarme două ore pe noapte, ia medicamente și nu se gândește nici la afaceri, nici la Dinamo, până când nu se vindecă în Elveția.

10 iul. 2018, 09:05
Cristi Borcea: Dorm două ore pe noapte şi visez şobolani. Merg la terapie psihiatrică la Geneva, nu mă îmbogăţesc din afaceri cu statul

Al al doilea episod al investigației referitoare la Gaspeco L&D, firma de gaz lichefiat controlată de Cristi Borcea, publicat marţi, de Libertatea, a atras mânia fostului acţionar de la Dinamo. În cei patru ani de închisoare ai lui Borcea, firma s-a dezvoltat, dinamovistul având azi o propunere importantă, de peste 100 de milioane de euro, de la colosul turc Aygaz, parte a unui holding ce deține în România și Arctic Găești.

Borcea s-a arătat deranjat că Libertatea a scris că firma lui are și afaceri cu statul, printre ele, un contract de 520.000 de euro cu Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) din județul Călărași. potrivit sursei citate, un singur centru social din Călărași, Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică din Plătărești, consumă GPL de la Borcea de trei ori mai mult decât spitalul din Calafat, care e de 6 ori mai mare, spitalul luând și el gaz de la Gaspeco L&D.

Citeşte şi Cristi Borcea a făcut afaceri de milioane de euro din puşcărie. A vândut gaz tocmai închisorii unde era ţinut

După articolele din Libertatea, Borcea a sunat din străinătate, unde se reface după ieșirea din închisoare. El nu contestă cifrele, însă consideră că sensul relatării nu este corect în ceea ce-l privește. „Eu vând butelii de GPL peste tot în țară, în mii de centre. Nu eu, directorii mei. Vreme de patru ani, nu m-am ocupat de această afacere. Gândiți-vă omenește, acum, îmi era mie în pușcărie de afaceri cu GPL? Sunt oameni angajați. Iar contractele cu statul sunt luate pe SEAP. Nu se întâlnesc directorii mei cu șefii de instituții, totul e licitație publică pe SEAP. Şi mai e ceva. Am 7 copii și rezultă că mă îmbogățesc din afaceri cu centrele de copii„, a spus Cristi Borcea.

Acesta a ţinut chiar să sublinieze: „Nu doar că nu m-am ocupat în ultimii patru ani, dar nu mă ocup de nimic în următorul an, pentru că sunt inapt. Mă duc la terapie psihiatrică la Geneva, am programat deja! Dorm două ore pe noapte, iau patru, cinci medicamente, nu mă interesează afacerile, vreau să mă refac după experiența închisorii. Visez și acum șobolani, acesta este adevărul!„.