Cristi Borcea este şef în puşcărie. Cum i se scade acestuia o săptămână din pedeapsă, în fiecare lună

Cristi Borcea încearcă prin orice metode să reducă cât mai mult pedeapsa de 7 ani de închisoare pe care o are de executat în Dosarul Transferurilor. Cum scrisul cărţilor nu se mai "premiază" la fel de bine, Borcea a trecut la muncă.

25 iul. 2016, 06:31
Cristi Borcea este şef în puşcărie. Cum i se scade acestuia o săptămână din pedeapsă, în fiecare lună

Cristi Borcea a fost numit şef peste deţinuţii care aduc mâncarea, care fac plantoane, care au grijă de curăţenia secţiilor, potrivit libertatea.ro.

Pentru funcţia de şef la deservire, câștigă o săptămână pe lună care se scade din pedeapsă. „Cu recomandarea gardienilor și aprobarea comisiei de muncă, Borcea a fost pus șef la Activități Productive Interioare (API), la Deservire cum se spune. Adică e stăpân peste deținuții care aduc mâncarea, care fac plantoane, care au grijă de curățenia secțiilor. Fără să miște un deget, pentru că el nu se înjosește la muncă, câștigă o săptămână pe lună care se scade din pedeapsă„, au dezvăluit surse din închisoare.

Cristian Borcea a fost mutat de la Penitenciarul Poarta Alba-Secția Valul lui Traian la pușcăria Jilava pentru a fi mai aproape de investigatorii care se ocupă de cazul în care el și frații Victor și Ioan Becali sunt cercetați pentru mituirea judecătoarei Geanina Terceanu.