Cristi Chivu are prima şansă să fie numit antrenorul lui Inter, dacă se va decide demiterea lui Simone Inzaghi

Fostul fundaş Cristian Chivu, în acest moment atrenorul echipei "Primavera" a clubului, ar putea fi promovat pe banca echipei de seniori a lui Inter Milano, dacă nerrazurii se decid să îl îndepărteze pe Simone Inzaghi de la cârma echipei.

03 oct. 2022, 23:32
Cristi Chivu are prima şansă să fie numit antrenorul lui Inter, dacă se va decide demiterea lui Simone Inzaghi

Conform presei italiene, soarta lui Simone Inzaghi ar depinde de meciul din Liga Campionilor cu FC Barcelona. În cazul unei înfrângeri, contractul acestuia ar putea fi reziliat, iar prima şansă să preia frâiele echipei ar avea-o Cristian Chivu.

Inter a adunat doar 12 puncte după 8 etape și are cel mai slab început de campionat din ultimii 10 ani.

„Chivu a luat-o de jos, de la echipa U14. A promovat la Primavera și a cucerit titlul. El reprezintă alegerea internă logică, managerul care ar fi evoluat cel puțin până la pauza provocată de Campionatul Mondial”, scriu italienii de la Tuttosport.

Cristi Chivu a cucerit anul trecut titlul în Italia cu echipa de tineret a lui Inter Milano. În afară de român, italienii mai au varianta Dejan Stankovic ca să-l înlocuiască pe Inzaghi.

În weekend, Inter Milano a pierdut derby-ul cu AS Roma, scor 1-2.

Citeşte şi: Giovanni Becali: Eu de multe ori nu mai aveam bani de taxi, dar eu şpaga la ospătar o dădeam

„Este normal să fim dezamăgiți, pentru că a fost o înfrângere nemeritată. Am jucat fotbal, am văzut din nou acel Inter pe care îl știam. A fost cel mai bun joc al sezonului pentru noi, dar am rămas cu mâna goală, din păcate.

Trebuie să lucrăm mai mult la detalii. Evident, ceea ce facem în acest moment nu este suficient. Totuși, nu am ce să le reproșez jucătorilor, au avut atitudine, ne-am creat ocazii.

Dacă sunt în pericol? Noi, antrenorii, suntem mereu în pericol, în fiecare săptămână. Înfrângerile nu aduc niciodată liniște, dar trebuie să muncim în continuare și sunt convins că vom ieși din acest moment dificil”, a spus Simone Inzaghi.

Cristi Chivu a jucat pentru Inter între 2007 şi 2014, cucerind trei „scudetto”, printre care şi cel din 2010, când echipa a reuşit o triplă istorică, câştigând şi Champions League şi Cupa Italiei.

Citeşte şi: Marius Şumudică i-a înnebunit pe arabi! A dansat pe ritmuri orientale în fața fanilor VIDEO