CRISTI CHIVU a împlinit 35 DE ANI. Vrea să se facă ANTRENOR

Cristi Chivu a împlinit, luni, 35 de ani, ocazie cu care acordat un interviu presei din Italia. Chivu a vorbit despre cariera sa, dar şi despre accidentarea gravă de la cap.

27 oct. 2015, 09:35
CRISTI CHIVU a împlinit 35 DE ANI. Vrea să se facă ANTRENOR
Cristi Chivu a evoluat în Italia între 2003 şi 2014, la AS Roma şi Inter Milano, perioadă în care a cucerit 3 titluri de campion, 3 Cupe ale Italiei, 2 Supercupe ale Italiei, o Ligă a Campionilor şi un Mondial al cluburilor.

„După patru ani la Ajax, am simţit nevoia să schimb campionatul şi să fac un salt calitativ. Olandezii au încercat să mă mai ţină, dar visul meu a fost mereu să ajung în Italia. Am avut posibilitatea de a alege dintre două mari echipe, dar cel care m-a convins să aleg Roma a fost Fabio Capello. Era imposibil să refuzi un asemenea antrenor”, şi-a amintit Chivu, pentru site-ul gianlucadimarzio.com.

Chivu a refuzat oferte de la Real Madrid şi FC Barcelona pentru a semna cu Inter: „Mă doreau Barcelona şi Real Madrid, dar nu mi-a plăcut modul în care Roma a negociat cu madrilenii. Eu am fost cel care a refuzat Realul, pentru că deja alesesem să merg la Inter, iar clubul ştia asta. Am vrut să rămân în Italia şi să câştig un Scudetto”.

La începutul anului 2010, Chivu a suferit o accidentare extrem de gravă la cap, care i-a pus în pericol nu doar cariera, ci şi viaţa.

„Mi-a fost frică după acea fractură craniană. Nu ştiam dacă voi mai fi normal şi eram preocupat de viitorul meu. Din fericire, am întâlnit medici care m-au salvat şi care mi-au dat posibilitatea de a continua să joc. Soţia mea mi-a fost mereu alături. În ciuda numeroaselor accidentări, niciodată nu m-am gândit să renunţ. Am pus omul înaintea jucătorului şi mă consider o persoană norocoasă cu ceea ce a avut”, a mai declarat Chivu.

În ceea ce priveşte viitorul, Cristi Chivu nu exclude posibilitatea de a deveni antrenor: „Vreau să încep cursurile, dar, deocamdată, mă bucur de timpul petrecut alături de familie. Am mult de recuperat”.