Cristi Danileț dă peste nas celor care l-au exclus din magistratură: „Am avut trei modele în viață. Tata, sensei și profesorul Tudorel Toader”

Judecătorul Cristi Danileț delarat printr-o postare pe Facebook că a avut trei modele în viață: pe tatăl său, maestrul de arte marțiale și profesorul său de drept penal, Tudorel Toader, fost ministru al Justiției în guvernele PSD.

20 dec. 2021, 23:37
Cristi Danileț dă peste nas celor care l-au exclus din magistratură: „Am avut trei modele în viață. Tata, sensei și profesorul Tudorel Toader”

Judecătorul Cristi Dănileț, exclus din magistratură, după postarea unor clipuri pe TikTok în care ar fi ridiculizat meseria de judecător, a dat replica detractorilor.

EXCLUSIV Victor Ponta: „Danileţ e un clovn. Nu poţi să pui să aplice legea o caricatură”

Danileț a postat pe rețele sociale clipuri video în care executa mișcări de karate sau imagini când tundea gardul viu din curte. Danileţ a fost sancţionat cu excluderea din magistratură pentru că este deja la a doua abatere disciplinară şi ar fi penibilizat profesia prin postările video de pe Tik Tok.

Judecătorul a reacționat la valul de critici din partea celor care au decis excluderea sa din magistratură, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Marian Godină se solidarizează cu judecătorul Danileţ: „Îi transmit că, pentru mine, a îmbunătăţit mult imaginea magistraturii”

”Am avut trei modele în viaţă:
– tatăl meu, Ioan Danileţ, cizmar de meserie, pe care l-am iubit enorm, pentru ordinea şi disciplina insuflată încă de mic în cadrul unei educaţii „spartane” pe care am primit-o şi pentru care îi sunt recunoscător. Acum 8 ani am avut onoarea să facă Marea Trecere în braţele mele;
– maestrul meu de arte marţiale, sensei Florentin Gheorghe Loghin, acum 7 Dan în Karate, căruia îi port o stimă profundă: încă din perioada adolescenţei mi-a îndreptat paşii către spiritualitate şi filosofie, un drum pe care mai am de mers şi pe care, din fericire, el îmi este alături;
– profesorul meu din facultate, Tudorel Toader, care mi-a insuflat pasiunea pentru dreptul penal: cursurile şi seminariile cu el sunt memorabile, iar carte sa am recomandat-o tuturor studenţilor şi practicienilor din jurul meu. Drumurile noastre s-au interesactat apoi de mai multe ori, până la un moment dat”, a declarat Dănileț pe Facebook.