Cristi Danileţ: Monica Macovei trebuie să apară în cărţile de istorie. Tudorel Toader: E în firescul lucrurilor

Judecătorul Cristi Danileţ spune că fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei trebuie să apară în cărţile de istorie ca fiind cea care a desfiinţat SIPA. Ministrul Tudorel Toader s-a arătat de acord cu Danileţ.

28 mai 2017, 08:30
Cristi Danileţ: Monica Macovei trebuie să apară în cărţile de istorie. Tudorel Toader: E în firescul lucrurilor

Declaraţia lui Cristi Danileţ a venit după ce ministrul Tudorel Toader a publicat o listă cu 3 paşi care ar trebui făcuţi pentru lămurirea activităţii SIPA. Danileţ propune încă un pas, trecerea în cărţile deistorie a celor care au desfiinţat SIPA, adică Monica Macovei şi echipa ei, din care a făcut parte şi Cristi Danileţ.

„Ministrul Justiției a declarat că SIPA nu ar fi trebuit să existe niciodată și a stabilit trei pași pt lămurirea activității acestuia (unul a fost făcut deja săptămână trecută).

Ei bine, sunt convins că Pasul 4 va fi trecerea în cărțile de istorie a reformei justiției a ministrului Monica Macovei și echipei ei, căci sunt cei care au avut curajul să desființeze acest serviciu, să concedieze ofițerii și subofițerii de informații, să sigileze Arhiva”, a scris Cristi Danileţ pe Facebook.

Tudorel Toader, actualul ministru al Justiţiei, s-a arătat de acord cu ideea lui Danileţ. 
 
„Si pasul 4 trebuie sa mearga in firescul lucrurilor!”, a comentat Tudorel Toader la postarea lui Cristi Danileţ.

Citeşte şi: Tudorel Toader: Arhiva SIPA, o pată pe obrazul justiției române. Vom promova o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informaţiilor

Tudorel Toader a spus sâmbătă că, după publicarea listei celor care au intrat în arhiva SIPA, mai sunt câţiva paşi de făcut pentru lămurirea subiectului.

După acest prim pas, lista celor care au intrat în arhiva SIPA, ministrul a anunțat că vor urma încă doi pași.

„Arhiva SIPA – o pată pe obrazul justiției române!

pasul 2 – promovăm o Hotărâre de Guvern pentru desecretizarea informațiilor,

pasul 3 – comisia își începe activitatea, respectând dispozițiile legale, distincțiile dintre viața privată, secretele de serviciu, respectiv secretele de stat !”, e mesajul lui Tudorel Toader pe pagina de Facebook.